Afbeelding
Foto: cbs het Anker

Dode hoek les op CBS het Anker

Algemeen 3.038 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen week heeft groep 7 van CBS het Anker uit Spijkenisse een verkeersles gekregen die in het teken stond van de dode hoek.

Deze les wordt al enkele jaren vrijwillig gegeven door dhr. Nijssen, vader van leerlingen op school en internationaal chauffeur. Met zijn 14 meter lange en bijna 4 meter hoge Truck met oplegger komt hij dan voorrijden. 

Vanaf de eerste kleutergroepen wordt er in de verkeerslessen al aandacht besteed aan de dode hoek en het gevaar ervan maar ditmaal konden de leerlingen aan den lijve ondervinden wat de dode hoek is. Het doel van de les is onder andere dat kinderen zich zekerder gaan voelen in de buurt van een vrachtwagen en zich bewust worden van het gevaar van een dode hoek. Er is hen uitgelegd waar je je het beste kan bevinden en kunt laten zien in de buurt van een vrachtwagen. Ook mochten ze even plaatsnemen in de cabine waar ze konden ervaren waar een chauffeur allemaal op moet letten en wat hij kan zien vanuit de cabine. Op deze manier gaan kinderen inzien dat ze rekening moeten houden met de dode hoek om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant