Met een kunstboeket heb je altijd bloemen in huis.
Met een kunstboeket heb je altijd bloemen in huis. Privéfoto

Nissewaard got Talent

Algemeen 465 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een talent van iemand uit Nissewaard. Hiermee willen we onbekende, bekende, mooie, lieve en bijzondere talenten in de spotlights zetten. Hierdoor ontdekt u als lezer hoe talentvol Nissewaard eigenlijk is. 

Deze week een blik op het talent van Tineke de Schrijver.

Tineke is een gepensioneerde jonge dame, zoals ze zichzelf noemt. Woonachtig in Spijkenisse, dol op skiën en geniet volop van haar bestaan. Met naast Tineke een echtgenoot en een hoogbejaarde Bullmastiff. Tineke woont in de wijk Maaswijk waar ze met vriendinnen eens in de week samenkomt, te crea do-en. ‘Iedere week een keer bij iemand anders, en dan maken we allemaal waar we zelf goed in zijn of zin in hebben. We brengen onze eigen spulletjes mee. Maar het gaat om het samenzijn en het elkaar even weer spreken. De afgelopen jaren hebben we al te veel kennissen verloren in onze leeftijdscategorie, waardoor dit soort momenten extra waardevol zijn geworden’, legt Tineke ons uit. 

Eigenlijk is Tineke dol op schilderen en dan het liefst stilleven. Ooit heeft ze een cursus hiervoor gedaan en ze ontdekte dat ze hier rust in vond. Maar deze bezigheid heeft plaats moeten maken voor een nieuw talent van Tineke. Kunstboeketten maken. ‘Het kan niet gek genoeg, met verlichting of zonder. Ik maak alles zelf ‘, aldus Tineke.

Vorig jaar heeft Tineke een workshop kunstboeketten maken gevolgd, tijdens haar vakantie in Limburg. Daar werd ze heel blij van. Zo blij dat ze haar kleindochter aanbood om het bruidsbloemwerk op de tafels te maken van kunstbloemen. ‘In eerste instantie werd dat nou niet persé heel enthousiast ontvangen. Het idee kunstbloemen schrikt af. Heel onterecht, want ze kunnen prachtig zijn en daarbij eeuwig houdbaar’, lacht Tineke.

Inmiddels maakt Tineke op aanvraag kunst bloemwerken. Voor jubilea, bruiloften, verjaardagen etc. ‘Niet in de vorm van een winkeltje hoor. Dat lijkt me niks op bestelling te moeten leveren. Nee, voor goede bekenden, wil ik me graag uitsloven. Dan blijft het leuk en ken ik geen echte tijdsdruk’, aldus deze creatieve dame. Eerlijk bekent ze dat het maken van dit soort bloemstukken, wel een troep met zich meebrengt in huis. Soms zo bekent Tineke, maakt ze dingen na die ze in de winkel ziet. ‘Dan denk ik, dat is een uitdaging, dat ga ik ook proberen. Dan koop ik het, en maak ik het na. Een super goed gevoel, als dat dan lukt! Gewoon een kleine challenge voor mezelf, meer niet. Ik heb een kleurrijk huis vol met bloemen inmiddels. Voorlopig heb ik hier nog veel te veel lol in. Tot ik wellicht weer een andere workshop ga doen. Je weet het nooit!’, schatert Tineke.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant