Afbeelding
Foto: pixabay.com

De bruggetjes moeten blijven!

Algemeen 678 keer gelezen

Spijkenisse - Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over brommers en scooters die gebruik maken van de bruggen tussen Park Waterland en de aangrenzende wijk die enkel bestemd zijn voor voetgangers en fietsers.

De komende jaren zijn een aantal bruggen aan vervanging toe, waaronder drie overlastgevende bruggen. De gemeente heeft besloten om die bruggen te laten vervallen omdat er goede alternatieve routes zijn. Het gaat om de bruggen op de hoek Libelleveen/Karperveen, t.h.v. Libelleveen 140/255 en t.h.v. Krekelveen 467.

VOOR Nissewaard heeft vragen gesteld over het voornemen van de gemeente om deze bruggen te verwijderen. Zij wil o.a. weten of de overlast zich niet gaat verplaatsen, of er geen maatregelen genomen kunnen worden zodat voetgangers nog wel gebruik kunnen maken van de bruggen en waarom er gesteld wordt dat er overleg geweest is met twee wijkgroepen als deze op social media aangeven geen inspraak te hebben gehad op de plannen en er ook niet achter staan.

Bewoners zijn inmiddels al een petitie gestart. Zij stellen dat ze geen overlast ervaren en niet akkoord gaan met het verwijderen van de bruggen. Ook op social media wordt het ongenoegen geuit.

Uit de krant

Uit de krant