De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om het allereerste exemplaar te overhandigen aan de heer Balwantsingh.
De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om het allereerste exemplaar te overhandigen aan de heer Balwantsingh. Foto: Foto-OK.nl

Informatie voor 55-plussers met een laag inkomen

Algemeen 633 keer gelezen

Spijkenisse - Waar kunt u als 55-plusser terecht voor hulp bij schulden? Of heeft u misschien recht op een toeslag? 

De gemeente kent veel regelingen voor 55-plussers met een laag inkomen, maar dan is het wel belangrijk dat die voorzieningen bekend zijn. Om die reden heeft het preventieteam van de gemeente een brochure samengesteld speciaal voor deze groep mensen.

Senioren zijn het waard
In de brochure: ‘Senioren zijn het waard’, vindt u niet alleen informatie over toeslagen en tegemoetkomingen maar ook vindt u hier informatie over de verschillende vormen van hulpverlening en organisaties die u kunnen helpen financieel gezond te blijven. Op de laatste paar pagina’s vindt u overigens een aantal veiligheid tips. Hoe herkent u bijvoorbeeld een babbeltruc? En wat is phishing nou eigenlijk?

Overhandiging brochure
Wethouder Wouter Struijk bezocht vanmorgen de bewoners van Puttesteijn, die een voorlichtingsbijeenkomst hadden, waarop de politie o.a. informatie gaf over digitale veiligheid. Er was tevens een bankmedewerker aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Ook gaf de politie de bewoners de tip waardevolle spullen niet tussen het beddengoed in de kast te stoppen, maar op zoek te gaan naar creatieve verstop plekken.

De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om het allereerste exemplaar te overhandigen aan de heer Balwantsingh, één van de bewoners van Puttesteijn.

De brochure is gratis te verkrijgen bij onder andere het gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant