Afbeelding
Foto: Gissella Arends

Grote opkomst voor multiculturele dag FFS

Algemeen 1.478 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen zaterdag openden wethouders Jeroen Postma en Wouter Struijk de multiculturele dag van de Federatie Spijkenisse Samen (FSS), in wijkcentrum de Akkers te Spijkenisse. Na een warm welkomstwoord van voorzitter Wishnu Parsowa, kon het multiculturele evenement van start. 

De gedachtegang van deze federatie is dat Spijkenisse bestaat uit méér dan één cultuur. Spijkenisse kent velen culturen. Al deze culturen samen maakt het Spijkenisse anno nu. 

Reden genoeg om dit uitbundig te vieren, de laatste multiculturele dag was namelijk in 2019. Vanwege de coronapandemie heeft ook dit evenement stilgelegen. Op deze dag waren alle inwoners van Nissewaard welkom om kennis te komen maken met alle organisaties en verenigingen welke lid zijn van Federatie Spijkenisse Samen. Bezoekers hadden gratis toegang en konden een hapje en een drankje nuttigen uit de diverse culturen die vertegenwoordigd waren. 

De aanwezige migrantenorganisaties presenteerden heerlijke lekkernijen uit het land van herkomst en vertelde over hun eigen culturen en tradities. Het programma kende een breed scala aan activiteiten, waar niet alleen naar gekeken kon worden maar zeker ook actief aan deelgenomen kon worden.  Zoals een workshop Afrikaanse dans of het bespelen van de Djembé. Daarnaast waren er optredens met een grote diversiteit aan culturele artiesten. Meer informatie vindt u op www.spijkenissesamen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant