Afbeelding
Foto: Jan Brons Photography

Nissewaard got Talent

Algemeen 824 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een talent van iemand uit Nissewaard. Hiermee willen we onbekende, bekende, mooie, lieve en bijzondere talenten in de spotlights zetten. Hierdoor ontdekt u als lezer hoe talentvol Nissewaard eigenlijk is. Deze week deelt Liesbeth Pinas haar talent voor empowerment! 

Liesbeth is een alleenstaande trotse moeder van 49 jaar, heeft drie kinderen en woont sinds 2013 in Spijkenisse. Deze enthousiaste dame zet zich vol overgave in voor de jeugd in haar buurt. Maar eigenlijk veel verder dan dat. Haar plannen zijn ambitieus te noemen. Nu vooral de focus op Nissewaard, maar ze hoopt dat ze landelijk aansluiting kan vinden bij gemeenten, om zo een mooi vangnet voor jongeren op te kunnen zetten. De bescheiden Liesbeth wil het zelf geen talent noemen wat ze doet. Maar ze zet alles in voor de empowerment van de jeugd. Ze heeft een project voor jongeren opgezet dat heet Be yourself. Een project voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. ‘Dit project is opgezet omdat ik zag dat er veel vervelende dingen gebeurde in Nissewaard onder de jeugd. Maar ook dat er weinig valt te doen voor diezelfde jongeren. Ik vond dat ik hier iets mee moest doen. Zeker ook zelf als moeder van drie kinderen’, aldus Liesbeth. Ze probeert de jongeren te motiveren door ze te leren om in zichzelf te geloven. Maar vooral wil ze een veilige plek kunnen bieden, waar ze zichzelf mogen én vooral kunnen zijn. Liesbeth benadrukt dat dit wellicht wel haar initiatief is, maar het project nooit alleen heeft kunnen uitrollen. Samen met een team van vrijwilligers zorgt ze er voor dat dit project staat als een huis. Nog niet zo lang is Liesbeth bezig, maar het blijkt een succes onder de jongeren. De gemeente ondersteunt haar plannen en helpt in het voorzien van gemeentelijk onderkomen in buurthuis De akkers in Spijkenisse, waar de jeugd samen kan komen. ‘We merken dat er in Nissewaard weinig wijkcentra zijn die toegankelijk zijn voor de jeugd waar ze kunnen samenkomen. Wat ik zou willen bereiken, is dat meer wijkcentra toegankelijker worden voor de jeugd binnen onze gemeente. Zodat door heel Nissewaard de jongeren bijeen kunnen komen, zodat ze ook een veilig eigen plekje hebben, waar ze naar terug kunnen keren. Op straat hangen wil je gewoon niet. Ik ben overtuigd dat er meer te bieden is’, vertelt Liesbeth met pit.
Het doel om jongeren te laten participeren bij andere activiteiten, was te zien op 3 juli jl. Daar gingen de jongeren van het project Be Yourself helpen bij Gluren bij de buren, in wijkcentrum de Akkers. ‘We merken verandering in het gedrag van de kinderen. Maar ook saamhorigheid. Er komen goede gesprekken los onderling maar ook met de ouders en met de gemeente’, licht Liesbeth toe. Benieuwd geworden naar het project van Liesbeth? Elke dinsdagavond tussen 19 en 21uur zijn ze aanwezig.

Uit de krant

Uit de krant