Ook het CVDKS is kleurig verlicht.
Ook het CVDKS is kleurig verlicht. Foto: PR

Verlichting Centrum voor de Kunsten als symbool!

Algemeen 893 keer gelezen

Sinds de lockdown van 19 december brandt de gevelverlichting van Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS) als symbool.

CVDKS gaf gehoor aan de oproep van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, in navolging van het Patronaat in Haarlem. Ook de Cultuurconnectie riep haar leden op om, waar mogelijk, het gebouw te voorzien van kleurig licht. Diverse gebouwen Nederland doen mee aan de actie.

Versterking
De cultuursector is wéér een tijdelijke sluiting ingegaan, juist in een periode waarbij beeldende kunst, theater, muziek en dans als versterking voor de feestdagen konden dienen. De verlichting is een reactie op de huidige lockdown en dient als een symbolisch gebaar om cursisten, publiek en andere belanghebbenden door deze donkere tijd heen te trekken.

Nieuwe cursussen
CVDKS hoopt na 14 januari haar lopende cursussen te vervolgen. Ook starten, zo spoedig als mogelijk, een aantal nieuwe cursussen zoals Tekenen en schilderen (5-8), Beeldhouwen en boetseren (6-12) Zaterdagatelier (6-9), Pottenbakken en Handvormen (18+), Snuffelkunst (5-7),Fitdance (13-17). Ook houden we weer diverse workshops: Revolving 18+ (15 januari, onder voorbehoud), Vosje schilderen (6+) (22 januari) en Tulpen Drippainting 18+ (5 februari). Meer informatie? Check www.cvdks.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant