Foto: SoulC
Foto: SoulC

Nissewaard in Beweging

Algemeen 248 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit.

Deze week deelt Bianca Schinkel haar passie voor turnen. 

Bianca geeft turnlessen bij turnvereniging AVGV in Spijkenisse, waar zij ook een bestuursfunctie bekleed en voorzitter is van de technische commissie. Zelf turnt Bianca niet meer, maar deelt haar ervaring nu met lesgeven aan onder andere de tussenplusgroep en de selectiegroep. Ze kan terugkijken op een mooie turnperiode, waarbij ze club- én eilandenkampioen Rayon Voorne Putten en Rozenburg is geweest. Bianca is heel tevreden waar ze nu staat in de sport. Ze wil blijven bijleren en volgt hiervoor met regelmaat bijscholingen. Volgens Bianca’s eigen woorden, staat vooral het plezier voorop! ‘Mijn broer ging vroeger mee met mijn ouders naar ouder-peutergym en ik ging mee in de Maxi-Cosi. Zodra ik kon lopen, ben ik zelf ook mee gaan doen. Op mijn zesde ging ik naar de selectiegroep. Ik ben opgegroeid met turnen’, vertelt Bianca vol passie.

Turnen is een hele goede basis voor alle sporten. Bovendien ontwikkel je ook belangrijke vaardigheden tijdens het turnen, zoals doorzettingsvermogen, perfectionisme, fysiek hard werken en mentale druk bij wedstrijden. Voor kinderen is het heel goed voor de motorische ontwikkeling. Daarnaast is het een mooie sport om naar te kijken en zeker om te beoefenen. Bij AVGV kan met terecht vanaf 4 jaar voor jongens en meisjes. Op dit moment is het oudste lid 16 jaar. Er is geen maximale leeftijdsgrens. De jongensrecreatiegroep is op zoek naar stoere jongens met spierballen en lenigheid. Turnen alleen voor meisjes? Nee hoor, dat is helemaal niet zo! Bij AVGV is een stoere jongensrecreatiegroep.

Bij de jongens staan vooral kracht en lenigheid centraal. Heuse spierballen gegarandeerd! De jongens gebruiken andere toestellen en oefeningen dan de meisjes. Geoefend wordt aan de rekstok en op de gelijke brug. Op de vloer worden allerlei kapriolen geleerd. Zo ook op bijvoorbeeld een trampoline. Bianca, daagt zowel jongens als meiden uit om hun spierballen en lenigheid te komen testen bij de turnvereniging. ‘Het is vooral het plezier voor het turnen bij AVGV, dat ons allen bindt’, zegt Bianca spontaan. Meer informatie op www.avgv-spijkenisse.nl of facebook https://www.facebook.com/avgvspijkenisse1984 of stuur en mail naar ledenadministratie@avgv-spijkenisse.nl. Bellen kan ook op 0181-636564 

Uit de krant

Uit de krant