Afbeelding
Foto: M. de Haas

Werkzaamheden Groene Kruisweg Hoogvliet

Algemeen 3.741 keer gelezen

Hoogvliet - De gemeente Rotterdam voert van maandag 11 tot en met vrijdag 22 oktober wegwerkzaamheden uit aan de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserburg.

Rijkswaterstaat zal gelijk met de gemeente test- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Spijkenisserbrug.

Geluiddempend asfalt
Het belangrijkste is het aanbrengen van nieuw asfalt, dat minder geluid veroorzaakt van rijdende auto’s. Dat is prettig voor Hoogvlieters die langs de Groene Kruisweg wonen.

Werkzaamheden gemeente Rotterdam
Maandag 11 tot en met 15 oktober:
Vervangen lantaarnpalen plus verlichting voor led.
Maandag 18 tot en met vrijdag 22 oktober:
Aanbrengen nieuw asfalt en wegmarkeringen en het verlengen rechter rijbaan vanaf de Spijkenisserbrug richting de Aveling.

Het vervangen van de vangrail en het opknappen van de groenstroken gebeurt waarschijnlijk in november.

Verkeersmaatregelen
Maandag 11 oktober tot en met vrijdag 15 oktober:
Rijbanen zijn bereikbaar.
Maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober:
Overdag minder rijbanen vrij

Van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 22 oktober zijn de Groene Kruisweg en de brug overdag vanuit beide richtingen open voor verkeer. Om het werk te kunnen doen zijn alleen niet alle rijbanen vrij. Verkeer moet om beurten passeren en rekening houden met langere reistijden.

Vijf avonden en nachten omrijden
Van maandag 18 tot en met 22 oktober is de Spijkenisserbrug tussen 21.00 en 05.00 uur vanuit beide richtingen dicht. Verkeer moet omrijden via de Hartelbrug.

Langzaam verkeer gebruikt de veerpont
Langzaam verkeer, zoals fietsers, voetgangers en scooters, kunnen van maandag 18 tot en met donderdag 21 oktober tussen 21.00 uur en 24.00 uur gebruik maken van de veerpont tussen Hoogvliet en Nissewaard. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken, de veerpont vaart steeds op en neer. Aan de kant van Hoogvliet vertrekt de pont vanaf de Vuurvlinderweg en vanaf Nissewaard vanaf de Veerweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant