Afbeelding
Koop Lokaal

‘Mr. Simons’ een unieke nieuwe horeca hot spot in de Brielse binnenstad

Algemeen 1.110 keer gelezen

Na jaren van leegstand, krijgt het voormalige pand van Langeveld wonen aan de Nobelstraat een prachtige nieuwe invulling. Hier komt eind 2022 het unieke en veelzijdige horecaconcept ‘Mr. Simons’: laagdrempelig, open en gastvrij.

Overnachten in hartje Brielle, een bruiloftsfeest, clubavond, vergadering, expositie, uitgebreid diner of zomaar een kopje koffie of een drankje. Straks is dat allemaal mogelijk bij Mr. Simons. Het wordt geen ‘high-end’ hotel, maar een toegankelijke en persoonlijke plek, waar iedereen zich op zijn gemak zal voelen.

Gasten en inwoners van Brielle en daarbuiten zijn de hele dag welkom in de verschillende ruimtes met toegang tot eten en drinken: ontbijt in de lounge, een koffie in de passage, lunch op het terras, een snack in de terrastuin op het dak en een diner in de eetkamer. Er zijn 17 hotelkamers beschikbaar die van alle gemakken zijn voorzien. Voor grotere bijeenkomsten komt er een ruimte van 150 m2 die kan worden opgedeeld in drie aparte ruimten van 50 m2.

De naam ‘Mr. Simons’ is gebaseerd op die van de eigenaar van het hotel-restaurant dat in vroeger tijden op ongeveer dezelfde plek in de Nobelstraat gevestigd was.

Het Amsterdamse horeca adviesbureau en ontwerpstudio Enbiun gaat het totale horecaconcept ontwikkelen, vanaf de indeling, het interieur tot aan het voedselconcept en de menukaart toe. Jan Willem van de Sande, partner bij Enbiun, is ontzettend blij dat zijn bureau dit mooie project mag doen: “Mr. Simons wordt ‘the place to be’. Onze opdrachtgever is lid van de bekende Brielse ondernemersfamilie Van Adrighem die al sinds meer dan honderd jaar hun bedrijf runt in de vestingstad en inmiddels over de hele wereld opereert. De familie houdt van Brielle en wil de stad graag iets teruggeven in de hoop dat er zo meer leven in de brouwerij komt. Dat is voor iedereen goed. Zelf ben ik ook Brielle heel erg gaan waarderen. Elke keer als ik er kom word ik weer positief verrast door de bijzondere sfeer en de historische straatjes. Maar, net als in andere plaatsen in Nederland zie ik dat ook hier veel winkels zijn verdwenen en dat het gevaar dreigt dat het een beetje saai wordt. Met het totaalconcept van ‘Mr. Simons’ verwachten we een hele nieuwe impuls te kunnen geven aan de stad. We zien veel mogelijkheden om met elkaar nieuwe kansen te creëren en zijn van plan om daarbij het contact aan te gaan met de andere ondernemers in Brielle.

Ook voor de omwonenden wordt het leuker en mooier. De voorgevel wordt open en toegankelijk. En de saaie gevel aan de Venkelstraat krijgt een heel wat betere uitstraling.

Watertoren

Onze initiatieven houden niet op bij de Nobelstraat 80. In de rijksmonumentale watertoren aan de G.J. Boogerdweg hebben we een uitzonderlijke, avontuurlijke en originele locatie gevonden om meer hotelkamers en een extra evenementenruimte te ontwikkelen. De watertoren wordt onderdeel van het concept Mr. Simons, waarbij de look & feel van de toren behouden blijven in het interieur. Elke hotelkamer in de toren krijgt zijn eigen unieke afmeting en vorm. Ook gaan er waarschijnlijk groepsverblijven aan toegevoegd worden.

Als verlengstuk van Mr. Simons willen we verder een terras creëren op een vlonder in het water aan de Turfkade. Hierover zijn we in gesprek met de gemeente.

Vervoer van en naar het hotel

In Brielle is er een probleem met het parkeren, een probleem waar trouwens elke historische vestingstad mee kampt. Hoe de gasten met hun bagage in het hotel moeten komen, vormt dus een uitdaging. Bovendien zijn er ook in de buurt geen parkeerplaatsen beschikbaar. Enbiun heeft hier een praktische oplossing voor bedacht. Gasten kunnen hun auto parkeren op het evenementenparkeerterrein bij Jumbo en worden vervolgens naar het hotel vervoerd in een golfkarretje dat geschikt is voor de openbare weg en elektrisch en milieuvriendelijk is. We hopen dat ook op dit punt een samenwerking kan ontstaan met andere ondernemers. Mogelijk kan er hierdoor zelfs een regelmatige dienstregeling van en naar de binnenstad van de grond komen, waar ook bezoekers van andere bezienswaardigheden gebruik kunnen maken.”

Parkeren

Als je in het hart van Jan Willem kijkt, vindt hij stiekem dat er op de Turfkade zelfs helemaal geen auto’s zouden moeten staan, Het is zo jammer dat mensen op zo’n mooie plek tegen auto’s aan moeten kijken. Volgens hem is een autovrije Turfkade echt wel haalbaar. Sjouwen met boodschappen doe je eigenlijk alleen als je naar de supermarkt gaat en aan parkeerruimte is bij de supermarkten geen gebrek.

Opening eind volgend jaar

Het was de bedoeling Mr. Simons bij de viering van 450 jaar vrijheid op 1 april 2022 te openen. Helaas gaat dat niet lukken door de complexheid van de verbouwing. De streefdatum is nu 1 november volgend jaar.

Mr. Simons zoekt een ondernemer met creatieve ideeën en passie voor het vak

Enbiun hoopt via deze publicatie ook een ondernemer te vinden die de rol van Mr. Simons gaat vervullen en de locaties aan de Nobelstraat, Turfkade en de watertoren aan de G.J. v.d. Boogerdweg wil gaan managen. Er is daarbij nog ruimte genoeg voor een eigen invulling van het concept. Ondertussen is er al contact gelegd met een aantal kandidaten. Het zou echter fantastisch zijn als een ondernemer uit de omgeving zelf - die deze dus door en door kent - de uitdaging op zich zou kunnen en willen nemen.

Er wordt gezocht naar een creatieveling met commerciële insteek die aansluiting heeft met het concept van Mr. Simons, ruime ervaring heeft in een dergelijke functie en ervaring met het opstarten van een project van een soortgelijke grootte. Deze kandidaat-ondernemer moet in zijn staat zijn de inventaris en de exploitatie deels te financieren met eigen middelen of netwerk.

Beschik je over een passie voor de horeca en daagt deze kans je uit? Dan ben jij degene die in het najaar van 2022 de deuren opent van het hotel, restaurant, terras en watertoren. Neem contact op met info@mrsimons.nl voor aanvullende informatie.

Mr. Simons
Kraanspoor 50
1033 SE Amsterdam NL

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant