De fietsen verdwijnen van het plein. Foto: Foto-OK.nl
De fietsen verdwijnen van het plein. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl

Winkelcentrum Akkerhof gaat op de schop

Algemeen 2.523 keer gelezen

Spijkenisse - De Zomerakker en delen van de Lenteakker en Herfstakker in Spijkenisse worden opnieuw ingericht. Om het centrum en de omgeving een frisse look te geven worden de fietsenstalling, de parkeergarage, de pleinen, de verlichting en bestrating aangepakt. Het winkelcentrum wordt niet alleen aan de buitenkant gerenoveerd, maar krijgt ook van binnen een nieuwe uitstraling.

De werkzaamheden starten op 18 januari en duren tot eind 2021

Noordplein (Herfstakker)
De huidige fietsenstalling wordt vervangen door een open fietsenstalling met overkapping, het aantal plekken wordt uitgebreid. Om de veiligheid te waarborgen komt er voldoende verlichting, die ook bijdraagt aan de sfeer en veiligheid. Ook worden er fietslockers geplaatst met laadpunten voor elektrische fietsen. Er wordt een Kiss&Ride gerealiseerd; de ondergrondse containers worden hiervoor van de oostzijde naar de westzijde verplaatst. De huidige parkeervakken aan de kopse kant van het flatgebouw aan de Herfstakker worden verplaatst zodat er meer verkeersruimte ontstaat. De Herfstakker en Kiss&Ride worden eenrichtingsverkeer.

Westplein (parkeergarage en plein)
De parkeergarage wordt gerenoveerd. Zo komt er een nieuwe bestrating op de begane grond en een nieuwe coating op de parkeerdekken. De huidige armaturen worden vervangen door LED-armaturen en de hemelwaterafvoer wordt vervangen. De huidige parkeergelegenheid op het plein wordt weggehaald. Parkeren is alleen mogelijk in de parkeergarage. Het plein wordt ingericht voor laden en lossen, en er wordt een mooie plek gecreëerd voor de visboer die nu nog op het Zuidplein (winkelplein) staat.

Zuidplein (winkelplein)
Het grote winkelplein aan de Zomerakker krijgt een open karakter dat recht doet aan de centrale functie. Met lichte bouwmaterialen krijgt het plein een rustige uitstraling. De inrichting van de buitenruimte wordt afgestemd op zijn omgeving. Groenbakken bieden daar ruimte om lekker te zitten rondom de ijssalon. De bomen zullen tijdens warme zomers beschutting bieden aan winkelend publiek, bewoners en terrasbezoekers. Vanaf de ingang van het winkelcentrum tot aan de parkeergarage wordt er een droogloop geplaatst door de beheerder van het winkelcentrum. Die zorgt ook voor de nieuwe uitstraling aan de binnenkant van het winkelcentrum. Er komt voldoende verlichting, die ook bijdraagt aan de sfeer op het plein. De aanwezige camera's blijven gehandhaafd. De bestaande fietsklemmen op het plein worden verwijderd, het parkeren van fietsen gebeurt straks uitsluitend op het Noordplein (Herfstakker) of Lenteakker.

Lenteakker
De Lenteakker (het gedeelte waar Action gevestigd is) wordt opnieuw voorzien van nieuwe materialen en er zal een optimalisatie en uitbreiding plaatsvinden van de parkeervoorzieningen voor fietsers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant