Afbeelding
Rene Bakker

Mgr. Bekkersschool Spijkenisse start ‘Skillslab’

Algemeen 1.619 keer gelezen

Een Skillslab is een plek waar basisschoolleerlingen werken aan 21-eeuwse vaardigheden. Ingezet wordt op digitale vaardigheden, zoals het werken met computers, tablets of iPads; kennismaken met robottechnieken en programmeren en het maken van filmpjes.

Donderdag 29 oktober verrichtte wethouder Wouter Struijk de openingshandeling met behulp van een schaar aangereikt door een reuzenrobot (Silva entertainment). Ouders en leerlingen konden de officiële opening van Skillslab via een livestream volgen. Carolien van Dijk, directeur van de Mgr. Bekkerschool: “Door Skillslab zijn leerlingen beter voorbereid op de eisen die aan hen in de toekomst worden gesteld”. 

Leerlingen van groep 1 t/m 8 gaan hier leren en onderzoeken in de praktijk. Daarbij komen tevens onderliggende vaardigheden aan bod, zoals creativiteit, kritisch nadenken, samenwerken, communiceren en probleemoplossend denken. Ook helpt het leerlingen bij de stap naar het vervolgonderwijs waar kennis van en omgang met digitale middelen vanzelfsprekend is.

Er is in de school een speciale ruimte gecreëerd en deskundige leerkrachten zorgen voor ondersteuning en begeleiding. Carolien van Dijk: “Het zou mooi zijn als we met groepjes leerlingen de bedrijfspraktijk eens mogen bezoeken”.

Het bedrijfsleven met kennis en ervaring op het gebied van robotontwikkeling mag dit lezen als een oproep tot uitnodiging van deze leerlingen. Zij zijn immers ‘de werknemers van de toekomst’!

Fotografie: Rene Bakker

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant