Afbeelding
Foto: M. de Haas

Open Monumentendag Heenvliet

Actueel 202 keer gelezen

Heenvliet - Op 8 september kunt u in een stap terug doen in de tijd. Bezoek ruïne Ravesteyn, het oude Tolhuis en neem een kijkje in de kerk.

Ruïne Ravesteyn
Er zijn gedurende de Open Monumentendag geen rondleidingen, maar er is de hele dag een gids in de ruïne aanwezig om te vertellen over de historie van Ravesteyn en de omgeving. De ruïne en de omliggende tuinen van het landgoed zijn tijdens de Open Monumentendag gratis te kunnen bezoeken.

Tijd 10.00 – 17.00 uur
Waar Welleweg 1 

St. Maartenskerk
Er is een bescheiden programma van rondleidingen en orgeldemonstraties.

De organisten Scott Baks en Wim Haveman zullen op 8 september in zowel in de St. Maartenskerk te Heenvliet als in de St. Martinuskerk te Zwartewaal een orgelbespeling verzorgen met als thema: 'Een orgelreis door Europa. Van Frescobaldi tot Franck'. Door de eeuwen heen is in alle hoeken van Europa muziek gemaakt. Tijdens het dubbelconcert zullen er grote en kleine orgelwerken te beluisteren zijn uit veel landen, van Italië tot Noorwegen. In Heenvliet begint het concert om 14:30 uur.

Tijd 10.00 – 16.00 uur
Waar Kerkweg 1 

Tolhuis Heenvliet
Op de hoek van de Markt met de Toldam staat de Tolpoort die in 1602 werd ingesteld. Het was een brug over de versmalde Bernisse waarvoor men tol moest betalen. Kom onder het genot van een kopje koffie een kijkje nemen in het Tolhuis.

Tijd 10.00 – 17.00 uur
Waar Stationsweg 1
 

Daarnaast kunt u tussen 13.00 en 14.00 uur in De Hoecksack op de Markt 9 genieten van een lunchconcert van singer songwriter Pieter Tak.

Uit de krant