Afbeelding

CD presentatie van Jos an iz Geetar en Terence Hansen

Actueel 435 keer gelezen

Oudenhoorn - De in Oudenhoorn wonende Jos van Oost heeft de afgelopen jaren 150.000 km door 47 Staten van de USA gereden met een 25 jaar oude campervan met de toepasselijke naam The GetAway Van.

Zijn hele leven is hij al een globetrotter en hij besloot een half jaar door de USA te rijden, een oude jeugddroom. Zo gefascineerd door de muziek, de steden, natuur en de mensen is hij er daarna nog vaak terug gekeerd.

Gedurende de reizen schreef hij meer dan 20 nummers, roadsongs, songs over ontmoetingen met gitaristen, gitaarbouwers, aparte mensen, die zo anders, origineel waren, dat het wel een indruk achter moesten te laten. Die ontmoetingen, waar ook ter wereld, is een terugkerend thema. De overeenkomsten tussen mensen waar ook ter wereld, zijn veel groter dan de verschillen,maar de wereld waarin ze leven is zo verschillend, dat maakt het zo mooi.

Hij trad tijdens deze reizen veel op, waaronder in theaters waar grote voorbeelden, zoals Joni Mitchell, Tom Waits en John Martyn, ook hadden gespeeld. Tijdens een van die optredens ontmoette hij Terence Hansen en er ontstond gelijk een band tussen geestverwanten. Dat resulteerde de afgelopen jaren in veel optredens aan beide kanten van de Atlantische Oceaan, van Berlijn tot Salt Lake City en van San Francisco tot Parijs.

Afgelopen jaar zijn de nummers op twee cd 's gezet, waarbij volop gebruik werd gemaakt van het internet om opnamen uit te wisselen. Een echt transatlantisch project. Met trots presenteert Jos an iz Geetar de cd's op 25 november in het Bres theater in Brielle tijdens het dubbelconcert van Jos an iz Geetar en Terence Hansen. Het concert begint om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant