Edwin en Cynthia zijn blij met de winkel die zij zelf vorm hebben gegeven. Foto: René Bakker.
Edwin en Cynthia zijn blij met de winkel die zij zelf vorm hebben gegeven. Foto: René Bakker.
ondenermer van de week

Keurslager Van den Akker

Actueel 1.509 keer gelezen

Spijkenisse - Edwin van den Akker (51) is op 15-jarige leeftijd begonnen in de slagerij. Via de slagersvakschool heeft hij na vijf jaar het diploma gehaald. Hij deed ervaring op in diverse slagerij en trad in 1992 in dienst bij Grootslagerij Rijnmond waar hij 15 jaar als filiaalhouder heeft gewerkt. 'Daar heb ik veel geleerd over bedrijfsvoering en leiding geven.'

Op het moment dat het bedrijf besloot te gaan stoppen, gingen Edwin en zijn vrouw Cynthia op zoek naar een eigen slagerij. Cynthia begon op haar 16e als zaterdaghulp in een slagerij en vanaf haar 21ste werkte ze fulltime bij een slagerij in Rotterdam-IJsselmonde.

Eigen zaak in Maaswijk
In 2007 kochten ze de winkel van Kleurslagerij Nuyten op winkelcentrum Maaswijk. 'Toen we de winkel kochten, wisten we al dat we niet op die plek konden blijven zitten.'Het winkelcentrum stond op het punt te gaan verbouwen en een overdekte passage te bouwen, waar de eigenaar graag een versstraat in wilde vestigen. Dat gaf het echtpaar Van den Akker de kans om de (huidige) winkel in te richten naar eigen wens.

Kwaliteit en service
Juli 2009 was de nieuwe winkel klaar en verhuisde Keurslager Van den Akker van Hadewijchplaats 50 naar nummer 84. 'Het mooiste is onze frisse en nieuwe uitstraling in een winkel die precies is zoals wij wilden.' Het is nu 2016 en al ruim negen jaar zijn Edwin en Cynthia bezig met het leveren van kwaliteit en service. 'Elke dag geven wij onze klanten advies en doen we ons best de toonbank er zo keuring en strak mogelijk uit te laten zien. Dit kunnen wij natuurlijk iet alleen. Hierbij hebben wij de hulp nodig van ons personeel.'Het team bestaande uit Jolanda, Pamela, Charlene, Denise en Mick staat hiervoor ook elke dag voor u klaar.

Rivierenlander Weidevlees
De kwaliteit van het vlees vinden Edwin en Cynthia heel erg belangrijk. Vandaar dat ze heel selectief zijn met de leveranciers. Ze hebben zich toegelegd op echt Hollands vlees van topkwaliteit. 'De kipproducten komen van onze vaste poelier in Capelle a.d. IJssel, vleeswaren en salades uit Hendrik Ido Ambacht.' Rund- en varkensvlees betrekt het echtpaar bij Barten, een kleinschalige slachter uit Meerkerk die verdeeld over Nederland tien keurslagers heeft. Sinds kort heeft hij in Meerkerk ook een eigen boerderij en slagerij geopend. 'Op deze boerderij lopen de koeien in de wei, waar ze een heel groot stuk land tot hun beschikking hebben. Hierdoor is het transport van de beesten heel kort (een ritje van drie minuten). Ook dit betekent minder stress dus een betere vleeskwaliteit.' En dat proeft u. Ook het kalfsvlees is afkomstig van vrije loop kalveren. Van den Akker is een van de weinige slagerijen waar het gehele jaar door kalfsvlees verkrijgbaar is.

Seizoensproducten
In het voorjaar kunt u bij de slagerij terecht voor zuiglammetjes. Dit vlees is extra mager en heerlijk van smaak. Vanaf mei zijn er diverse barbecueproducten verkrijgbaar en nu de herfst is aangebroken en de stamppotten weer op tafel komen, kunt u bij Van den Akker terecht voor ambachtelijke rookworst.

Edwin en Cynthia hopen u snel in hun winkel te mogen ontvangen en staan voor u klaar met advies en vriendelijke bediening. Kijk voor meer informatie op www.vandenakker.keurslager.nl en www.rivierenlanderweidevlees.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant