Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Mak en museum

Actueel 45 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Museum/Groentewinkel Mak

Wat is/doet uw organisatie?
Elke eerste zaterdag van de maand opent museum/winkel Mak haar deuren. Er is dan gelegenheid het pandje te bezoeken, waarvan veel gebruik wordt gemaakt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een aantal enthousiaste vrijwilligers. Ab Bouman en medewerkers van Zorgboerderij Moed en Vertrouwen verkopen op donderdagmiddag van 13.00 tot 18.00 uur groenten, voornamelijk uit eigen teelt. Motto: eet gezond, eet onze groenten, zo uit de grond.Op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur verkopen vrijwilligers en cliënten van de Zuidwester Makzoenen, snoepjes, Spijkenisser kunstansichtkaarten enz. Deze kaarten worden vervaardigd door cliënten van de Zuidwester in hun Atelier De Kwast. Het doel van stichting winkel Mak is cultuur en historie van winkel Mak en Spijkenisse in het algemeen levend te houden. Een van de volgende doelstellingen van de stichting is de realisatie van een oudheidkamer te ondersteunen, waar via woord, beeld, geluid, foto’s en voorwerpen de historie van Spijkenisse bewaard blijft.

Waarom moeten de bezoekers van Open Monumentendag vooral ook bij u langskomen?
Winkel Mak doet dit jaar voor de negende maal als stichting mee met de Open Monumentendag. Nog steeds ervaren de vrijwilligers dat er veel belangstelling is voor het leven zoals dit vroeger geleefd werd. Waar kun je deze sfeer beter ‘proeven’ dan in het museum/winkel. Voor scholen en belangstellenden worden rondleidingen gehouden, bovendien wordt educatief materiaal ontwikkeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant