Afbeelding

Nieuwe parkeermeters voorlopig uit

Actueel 58 keer gelezen

Spijkenisse - Het is voorlopig gratis parkeren in het centrum van Spijkenisse. De nieuwe parkeermeters werden afgelopen maandag uitgeschakeld. Dat bevestigde wethouder Gert-Jan ’t Hart in de raadsvergadering afgelopen dinsdag. Dit naar aanleiding van kritiek van het publiek, winkeliers en bewoners.

’t Hart: “Ik ben zelf naar een meter gelopen, om te proberen een kaartje uit de automaat te krijgen. Toen mij dat ook niet lukte, heb ik opdracht gegeven om alle parkeerautomaten direct uit te schakelen”. Het systeem zou zijn aangepast omdat de parkeerkaartjes met het oude systeem overdraagbaar waren. Met het nieuwe systeem kan alleen een kaartje op kenteken gekocht worden. Maar juist dat is één van de oorzaken van de ergernis en wachttijd: niet iedere automobilist weet zijn kenteken uit zijn hoofd. Bovendien weet niet iedereen dat je voortaan alleen nog kunt pinnen en is de software storingsgevoelig en langzaam.

“We hadden eerst het plan om bij iedere machine een parkeerwachter te zetten die de mensen op weg helpt. Maar dat bleek ondoenlijk. In de afgelopen dagen is al een poging gedaan om de machines sneller te maken maar dat lukte in beperkte mate. Vandaar deze radicale maatregel”, aldus de wethouder. De gemeente heeft donderdag overlegd met fabrikant Vialis. Het bedrijf moet er snel voor zorgen, dat de automaten naar behoren werken. De gemeente wil de misgelopen inkomsten op de leverancier verhalen. Tot nader order is het buiten in het centrum gratis parkeren. In de parkeergarages moet gewoon betaald worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant