De Achterweg in Hekelingen. Foto: Nissewaard Lokaal.
De Achterweg in Hekelingen. Foto: Nissewaard Lokaal. Foto: Nissewaard Lokaal

Ontwikkelaar Hekelingen suggereerde ten onrechte samenwerking gemeente

Politiek 2.163 keer gelezen

Hekelingen - AKM Projectontwikkeling heeft de panden aan de Dorpsstraat 91/Achterweg 7 in Hekelingen aangekocht en wil zowel de woning als de schuur slopen. Op die locatie moet een duurzaam gebouw met 17 kleine huurappartementen komen en 20 parkeerplaatsen.

In juli is er een aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente Nissewaard. Tot op heden is er nog geen vergunning verleend.

Inloopavond
Op 20 oktober heeft de ontwikkelaar een inloopavond georganiseerd voor omwonenden. Een groot aantal bewoners van Hekelingen is tegen de voorgenomen bouwplannen. De bewoners zijn bang voor schade aan de niet geheide woningen in de omgeving en ze verwachten parkeeroverlast.

Vragen aan college
Naar aanleiding van de inloopavond heeft Nissewaard Lokaal vragen gesteld aan het college. Fractieleden Koos Smeding en Remco van Schijndel waren aanwezig bij de inloopavond en daar hoorden zij hoe de ontwikkelaar vertelde dat het plan op draagvlak van de gemeente kon rekenen. Ook gebruikte de ontwikkelaar logo’s van de gemeente op visuele impressies. Hiermee werd de indruk ook versterkt dat beide partijen samenwerkten. Dit blijkt niet te kloppen, zo zegt de gemeente in antwoord op de vragen. De gemeente Nissewaard heeft de ontwikkelaar inmiddels op de vingers getikt voor het onterecht gebruiken van het gemeentelogo.

Vergunning nog niet zeker
Volgens de gemeente is het nog lang niet zeker of het plan valt binnen het bestemmingsplan, zoals de ontwikkelaar wel beweert. Het is daarom ook lang niet zeker of de ontwikkelaar goedkeuring krijgt voor dit plan. Omwonenden klaagden die avond er al over dat het plan te massaal is voor deze omgeving. De gemeente lijkt dezelfde mening te hebben. Zo zijn er vragen over de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling.

Onjuiste beeldvorming
Fractievoorzitter Koos Smeding is blij dat het beeld inmiddels is gecorrigeerd, maar is niet te spreken over de beeldvorming die is ontstaan door toedoen van de ontwikkelaar. ‘Het plan zorgde voor veel onrust en wekte de indruk bij bewoners dat het al beklonken was tussen ontwikkelaar en gemeente’,  zegt Smeding. ‘Terwijl het tegendeel waar blijkt te zijn. Ontwikkelaars moeten wel het eerlijke verhaal blijven vertellen. Ze moeten rekening houden met de gevoeligheden die er liggen in een omgeving in plaats van onrust te creëren. Zeker als blijkt dat het verhaal dat de ontwikkelaar vertelde op onderdelen niet volledig juist was.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant