De opening werd druk bezocht. Foto: RAR.
De opening werd druk bezocht. Foto: RAR.

Poolse vice-ambassadeur opende tentoonstelling RAR

Cultuur 112 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week zaterdag opende de vice-ambassadeur  Piotr Perczynski van de Republiek Polen de tentoonstelling ' Ontmoeting ll 'in Galerie Regio Art Rijnmond aan Het Noordeinde in Spijkenisse. 

Het was niet de eerste keer dat hij met dit bijltje hakte. Jaren eerder was hij bij Ontmoeting l ook al degene, die het openingswoord uitsprak. 

Dhr. Perczynski toonde zich erg onder de indruk van het werk, de mooie  galerie en de gastvrijheid waarmee hij ontvangen werd. Onder de bezoekers waren onder meer de Poolse culturele attaché mevrouw Natalia Zweekhorst en meneer Waldemar Pankiw van de  Pools-Nederlandse Kulturele Vereniging (PNKV) 

De RAR-leden Tilly Heijster en Michalina Malopesza (tevens exposante) hadden het initiatief genomen voor deze tentoonstelling. Met behulp van Poolse sponsors is er een fraaie catalogus gemaakt.

Dat de gasten zich aangesproken voelden door de  tentoonstelling, de muziek door dames trio: Magdalena Kalocinska-Duinhouwer, Magdalena Golebiowska en Anja Westrate en lekkere hapjes (natuurlijk afkomstig van een Poolse delicatessenzaak),  bleek wel uit het feit dat ze geen haast hadden om te vertrekken.  Uren na de opening was het nog vol in de tentoonstellingsruimte.

De tentoonstelling toont werk van Bellazia (kunstenaarsnaam van Izabella Verhagen), Maria Diduch, Bozena Dusseau-Labedz, Iska van Kempen-Jarnicka, Daniel Kempisty, Ewa Malijewska, Michalina Malolepsza, Jan Sikora en Tomasz Vetulani en is een mooie afspiegeling van wat er leeft onder kunstenaars, die dicht bij zichzelf blijven en hun roots niet verloochenen.

Meer informatie over deze tentoonstelling, die tot 16 maart te zien is, kun je vinden op www.regioartrijnmond.nl

Uit de krant