De leerlingenraad van Het Anker.
De leerlingenraad van Het Anker. Foto: PR

Leerlingen Het Anker willen veilig schoolplein

Algemeen 1.204 keer gelezen

Spijkenisse - Cbs Het Anker heeft een leerlingenraad, die bestaat uit kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Deze leerlingenraad heeft de hulp van burgemeester en wethouders ingeroepen om een veilig schoolplein te krijgen. 

Het schoolplein is te klein voor alle groepen, dus maken de leerlingen al jaren gebruik van het ‘zogenoemde’ asfaltplein met daarachter de speeltuin. De speeltuin is enige tijd geleden opgeknapt, maar tot ieders grote ergernis is het asfaltplein zwaar achtergebleven in onderhoud en dient dit ook dagelijks als hangplek voor jongeren. Te denken valt aan drugsrestanten, glas, afval, gebroken beton en nog veel meer. ‘U begrijpt, een zeer onveilige situatie, iedere dag weer’, houden zij het college voor in een filmpje dat ze op het plein hebben opgenomen. Niet alleen Het Anker ‘ziet’ dit plein iedere dag, maar ook de Annie M.G.Schmidt gebruikt dit plein en tevens grenzen de gymzaal, het wijkgebouw van Maaswijk en de Partou kinderdagverblijf hier ook aan.

De leerlingen vragen het college om actie te ondernemen en het plein aan te pakken, zodat het weer een veilig plein wordt. Het college wordt ook uitgenodigd om het plein zelf te komen bekijken en zo te zien welk achterstallig onderhoud er is en welke gevaarlijke plekken er zo zijn ontstaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant