Afbeelding
Foto: PR

De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ daagt scholieren uit!

Algemeen 493 keer gelezen

De ‘Skills voor de klas Escaperoombus’ stond op donderdag 1 december bij Scala Molenwatering in Spijkenisse. Met deze Escaperoombus vraagt Nissewijs Scholengroep, in samenwerking met Onderwijsgroep Edumare, aandacht voor het beroep leraar in het basisonderwijs. Leerlingen van 4 & 5 havo en 5 & 6 vwo konden in de bus op een unieke manier ontdekken of zij over de juiste skills beschikken om leraar te worden. 

De bijzondere bus leek van de buitenkant een ‘normale’ stadsbus, maar ging je de stadsbus binnen, dan stapte je zo in het klaslokaal van meester Bart met een uitdagende escaperoom.

Meester Bart was er zelf niet, want hij is genomineerd voor World Best Teacher. Hij was hard op zoek naar een vervanger en liet daarvoor voor de scholieren een overdrachtsbrief achter met verschillende opdrachten. De scholieren kregen in kleine groepjes 15 minuten de tijd om de opdrachten samen op te lossen en zo uit het klaslokaal van meester Bart te ontsnappen. Alle opdrachten waren gekoppeld aan skills die je nodig hebt als leraar. Denk aan organiseren, begrijpend lezen, rekenen, taal, spelling, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken en luisteren kwamen aan bod. Als de scholieren binnen de tijd waren ontsnapt, konden ze vol trots zeggen: ‘Wij hebben skills voor de klas!’

Na afloop praatten de scholieren nog even na met studenten van de pabo en konden ze al hun vragen stellen. Ook werd de mogelijkheid geboden om een dag ‘stage’ te lopen op een basisschool. Veel scholieren gaven zich hiervoor op en gaan dus binnenkort een dagje meedraaien op een basisschool bij hen in de buurt. 

Campagne ‘Skills voor de klas’
De campagne ‘Skills voor de klas’ laat scholieren op een laagdrempelige manier ontdekken of zij skills hebben om voor de klas te staan. De campagne is bedoeld om het werken in het onderwijs onder scholieren te promoten. De Escaperoombus wordt in heel Nederland ingezet om zoveel mogelijk scholieren uit te dagen en te enthousiasmeren. Het onderwijs heeft te kampen met personeelstekorten. Onder scholieren heerst vaak een te eenzijdig beeld over het werken in het onderwijs. De Escaperoombus laat zien hoe mooi en veelzijdig het beroep is en wat je eigenlijk allemaal in huis moet hebben om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. De campagne is bedacht door Bureau Sprekend in opdracht van samenwerkende schoolbesturen. De pabo’s Inholland, Thomas More en Hogeschool Rotterdam doen aan de actie mee. 

Uit de krant

Uit de krant