De leerlingen mochten de kaarten op de afdelingen rondbrengen.
De leerlingen mochten de kaarten op de afdelingen rondbrengen. Foto: PR

Leerlingen bezorgen kerstkaarten bij ouderen

Algemeen 191 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag de dag leven we in een gekke, lastige tijd. Veel ouderen leven alleen, zien weinig familie en hebben behoefte aan een beetje gezelligheid. De kinderen van O.b.s. de Vogelenzang – Annie M.G. Schmidt hebben zich daarom ingezet om de ouderen van het Woonzorgcentrum Careyn Hart van Groenewoud een fijne kerstwens te bezorgen.  

Nu de gezellige decembermaand weer is aangebroken, merken we eigenlijk pas hoeveel impact de regels weer hebben op de ouderen. Velen van hen missen hun familieleden. Voor O.b.s. de Vogelenzang – Annie M.G. Schmidt was dit een signaal om voor hen iets moois te gaan doen.

De kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van O.b.s. de Vogelenzang, locatie Vriesland (Pampasgras), zijn afgelopen week druk in de weer geweest om hun eigen kerstkaart te ontwikkelen. De glitters, 3D-afbeeldingen, stiften, verf en lieve boodschappen konden niet op. Met veel enthousiasme hebben zij een stapel met kerstkaarten gemaakt om aan de ouderen te overhandigen. 

Op donderdag 16 december zijn de kerstkaarten persoonlijk afgeleverd door drie kinderen uit de groepen 6, 7 en 8. Fay, Julia en Tuqa zijn bij de ouderen langs geweest. Zij werden, samen met de leerkracht, opgewacht door Madiha Massiri en Veronique Looij die hen kennis lieten maken met de ouderen. Met alle maatregelen in acht nemend mochten zij de kerstkaarten rondbrengen in twee woonkamers en het restaurant. De ouderen reageerden hier vol liefde en met veel enthousiasme op. Een mooi gebaar om zo straks de (vervroegde) kerstvakantie te beginnen. 

O.b.s. de Vogelenzang – Annie M.G. Schmidt wenst iedereen fijne feestdagen en gelukkig, maar vooral gezond 2022. 

Uit de krant