Met de informatieavond probeert Corrie borstkanker en alles wat er bij komt kijken bespreekbaar te maken.
Met de informatieavond probeert Corrie borstkanker en alles wat er bij komt kijken bespreekbaar te maken. Foto: Foto-OK.nl

Informatieve avond voor borstkankerpatiënten

Algemeen 373 keer gelezen

Spijkenisse. Op dinsdagavond 12 oktober hield Borstkankervereniging Nederland een avond voor lotgenoten. Mensen en naasten van mensen met borstkanker kregen deze avond voorlichting van plastisch chirurg Tim Damen en cosmetisch tatoeëerder Ralph Moelker. Ook konden bezoekers stands bezoeken en een modeshow bekijken.

Nadat de avond geopend was door wethouder Wouter Struijk van volksgezondheid gaf chirurg Damen uitleg over reconstructie van de borst na een gedeeltelijke of algehele amputatie en Ralph Moelker sloot daar op aan, door te vertellen over cosmetische tatoeages, wanneer er geen tepel meer aanwezig is na de operatie. In dat geval is het mogelijk om een tepel te reconstrueren door middel van een tatoeage.

De avond werd georganiseerd door Corrie Koole. Zij deed dit nu voor de zestiende keer. Na haar eigen ziekteproces wilde zij anderen ondersteunen en informatie verstrekken. Na een diagnose komt er veel op iemand af. Een plek waar je jouw verhaal dan kwijt kunt en waar men de wegen kent, is dan erg prettig. Naast deze avond, organiseert Corrie ook iedere derde donderdag van de maand inloopmiddagen in het Spijkenisse Medisch Centrum, waar mensen ook terecht kunnen met vragen.

Voor haar inzet ontving Corrie uit handen van de PvdA de Pluim van de Arbeid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant