Wethouder Martijn Hamerslag opende het sportcafé in een ontspannen sfeer.
Wethouder Martijn Hamerslag opende het sportcafé in een ontspannen sfeer. Foto: Foto-OK.nl

Het nieuwe sportseizoen werd ingeluid door het eerste Sportcafé

Algemeen 288 keer gelezen

Zuidland - Afgelopen woensdagavond werd de opening van het nieuwe sportjaar ingeluid met een informeel samenzijn van gemeentebestuur en de bestuurders van diverse sportverenigingen uit heel Nissewaard. Wethouder Martijn Hamerslag hield daarbij een positief praatje.

Daarna presenteerden twee combinatiefunctionarissen van de gemeente de resultaten van de onlangs gehouden vitaliteitsscan. Zij gaven daarna aan, wat de gemeente in het komend seizoen kan betekenen in de ondersteuning van de sport en sporters in het algemeen.

Enquête 
Op deze breed uitgezette enquête werd door maar liefst 62% van alle sportverenigingen in Nissewaard uitgebreid gereageerd. Met deze gegevens kan de gemeente aan de slag om cursussen en trainingen aan bestuurders en begeleiders aan te bieden.

Vragen
De aanwezige verenigingsbestuurders zijn duidelijk opgelucht dat er, na een verloren jaar, steeds meer aan sportbeoefening gedaan kan worden. Zij vonden een welwillend oor bij de wethouder en zijn ambtenaren, die graag in goede samenwerking naar een optimaal sportklimaat binnen de gemeentegrenzen willen streven. Na het officiële gedeelte kwamen zij toch met een spervuur van vragen en opmerkingen, waarmee zij als vrijwillige bestuurders zitten. Vooral op het gebied van de aansprakelijkheid spraken zij hun grote zorgen uit.

Samenwerking
Ook het opvangen van het verlies van actieve leden in de laatste tijd en het vinden van nieuwe sporters en begeleidende vrijwilligers blijft een heikel punt. Verengingen willen daarom gaan zoeken naar meer samenwerking en zich ook meer richten op aangepaste sporten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant