Afbeelding

Ruine Ravesteyn is weer te bezoeken

Algemeen 2.813 keer gelezen

Heenvliet - Nu de veiligheidsvoorschriften rond het coronavirus versoepeld zijn, is het ook weer mogelijk om ruïne Ravesteyn in Heenvliet te bezoeken. De overblijfselen van dit donjon, dat gebouwd is in het jaar 1250, liggen op een prachtig landgoed van 5 ha groot. De tuin waar je doorheen wandelt om bij de ruïne te komen, bestaat uit verschillende stijlen en is prima onderhouden.

De data waarop de tuin opengesteld is, zijn 17 juli, 7 en 21 augustus en 4 september. Op de open monumentendag, 11 september, is de ruïne ook te bezoeken. Er is altijd een gids aanwezig om over de historie te vertellen.

De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De entrée is € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Bezoekers dienen contant te betalen, want er is geen pinautomaat. En ze verzoeken iedereen 1,5 m afstand van elkaar te houden.

Het terrein ligt aan de Korte Welleweg 1 in Heenvliet. Parkeren kan in de straat of op het parkeerterrein bij AH. Kijk voor meer informatie op: www.beeldentuinravesteyn.nl (overige activiteiten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant