Afbeelding
Afb. Dierenbescherming

Dierenbescherming: stop met eenden voeren!

Algemeen 518 keer gelezen

De Dierenbescherming start in de gemeente Nissewaard een bewustwordingscampagne om het voeren van eenden te ontmoedigen. Brood is gezond voor mensen maar, niet voor eenden of andere dieren. Oud brood wordt veelal niet door eenden gegeten maar vormt een uitstekende voedingsbron voor ratten.  Rattenplagen liggen daardoor op de loer.

Voor gemeenten heeft de Dierenbescherming een speciale toolkit ontwikkeld met voorlichtingsmaterialen voor basisscholen, buurthuizen en andere gemeentelijke instellingen. Eendjes voeren is leuk maar ongezond omdat het brood te vet is voor eenden en te veel zout bevat. Bovendien leidt het tot verveling en verstoord gedrag van de dieren. Ook trekt het achtergelaten brood ratten aan die voor overlast kunnen zorgen. Het brood dat in het water belandt, heeft bovendien een negatieve impact op de waterkwaliteit wat leidt tot vissterfte.

Toolkit
De toolkit bestaat uit onder meer uit een poster, een animatiefilm, een boekje met recepten waarin oud brood de hoofdrol speelt én een lesbrief voor basisscholen. Deze middelen zijn ook te downloaden op dierenbescherming.nl/eenden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant