Willy gaat met pensioen.
Willy gaat met pensioen. Foto: PR

Bedankt Home-Start

Algemeen 660 keer gelezen

En iedereen die betrokken is of is geweest

In 1999 krijg ik van de juf van mijn kinderen een artikel over Humanitas Home-Start aangereikt. Het is eigenlijk een advertentie voor de vacature Coördinator Home-Start in Spijkenisse. Direct ben ik nieuwsgierig…. Wat is dat Home-Start? Een steuntje in de rug voor gezinnen met jonge kinderen… Een luisterend oor… praktische hulp? In die periode heb ik zelf twee kinderen van vijf en drie jaar oud. Over mijn leefomstandigheden heb ik niks te klagen, wetende dat het natuurlijk ook heel anders kan zijn. Wat er benoemd wordt in de vacature spreekt mij erg aan, dus ik bel meteen voor meer informatie. Binnen een uur heb ik een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek en een week later mag ik mezelf de coördinator van Home-Start Spijkenisse noemen.

Alles is helemaal nieuw en ik mag het project van de grond af op gaan bouwen. Een hele klus, maar door mijn ervaring met kinderen en gezinnen op diverse gebieden, wil ik die uitdaging wel aangaan. Daarnaast ga ik graag met mensen om, dus dat moet goedkomen.

Het blijkt een baan te zijn die me op het lijf geschreven is. Nu 22 jaar later kijk ik terug en concludeer ik dat ik de leukste baan van Spijkenisse heb gehad. Ja, heb gehad, want ik ga met pensioen.

In al die jaren heb ik veel vrijwilligers getraind, die vervolgens vele gezinnen een steuntje in de rug hebben geboden. Vrijwilligers die met veel enthousiasme, tijd, aandacht, vriendschap en praktische hulp de gezinnen bijstaan. Ze hebben een luisterend oor voor alle ouders en ik heb dat oor voor alle vrijwilligers en de gezinnen. Voor mij is het mooiste in het leven, iets te kunnen betekenen voor anderen. En dat is in deze baan helemaal tot zijn recht gekomen.

Net als de kinderen in mijn gezin, ze vliegen uit, ze gaan hun eigen weg zoeken en ik kan ze alleen maar loslaten. Zo ga ik Home-Start Nissewaard ook loslaten. Ik weet dat het in zeer goede handen is bij mijn collega Sandra Droger en mijn opvolgster Nanda Ligthart. Dankbaar ben ik, dat ik zoveel mensen heb mogen ontmoeten en voor het vertrouwen die zowel de vrijwilligers, collega’s, netwerkpartners, als de gezinnen in mij hebben gehad.

En… ik kan het toch even niet laten: Ben je een zwanger of ben je een gezin met kinderen in de leeftijd van 0 tot 15 jaar en kan jij wel een steuntje in je rug gebruiken, schroom niet en neem contact op met Sandra: sdroger@stichtinghumanitas.nl of 06-53798943 / 06-83095916

Daarnaast zijn wij ook altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je ruimte om een paar uurtjes per week een gezin een steuntje in de rug te bieden? Heb je een beetje humor of kun je relativeren? Vind je moeders met kinderen leuk om mee op te trekken en heb je zelf enige ervaring met opvoeden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sandra en Nanda geven je vrijblijvend graag meer informatie.

Het is mooi geweest, ik zal het echt gaan missen, maar ik ga nu genieten van de fase dat ik niets meer hoef en alles mag.

Groetjes, Willy de Pijper

Ken je Willy en vind je het leuk om haar nog een kaartje te sturen? Dat kan! Het adres is: Humanitas Home-Start Nissewaard, t.a.v.: Willy de Pijper, Veerman 3, 3201 GH Spijkenisse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant