Eenmaal per maand zijn de dierenartsen aanwezig voor een gezondheidscheck.
Eenmaal per maand zijn de dierenartsen aanwezig voor een gezondheidscheck. Foto: Madeleine de Haas

Dierenartsen steunen dierenvoedselbank

Algemeen 1.239 keer gelezen

Spijkenisse - Bij de dierenvoedselbank kunnen mensen die het financieel niet breed hebben voeding voor hun huisdier ophalen, dankzij de Stichting Wie vult mijn bak.

Medische verzorging voor hun huisdier is voor hen echter vaak niet te betalen; sommigen hebben 40 euro per week om van te leven. Het dier biedt hen echter plezier en troost. Het is vaak het enige lichtpuntje dat ze hebben. ‘Moet je tegen iemand die al jaren een hond heeft, zeggen dat hij afscheid van het dier moet nemen als hij zonder werk komt te zitten? Je neemt een dier voor 10 tot 15 jaar’, zeggen Anita en Gloria van de dierenvoedselbank in Spijkenisse.

Dierenarts
Het team achter de dierenvoedselbank in Spijkenisse hoort soms schrijnende zaken en besloot om de dierenartsen in Nissewaard aan te schrijven om te kijken of er tot een samenwerking gekomen kon worden. Gerard de Snaijer van Dierenartsenpraktijk Animal Coach uit Geervliet en Leonieke en Jan-Willem van den Bosch van Dierenkliniek Spijkenisse boden spontaan hun hulp aan. ‘Er zijn mensen die omdat ze in nood zitten, de noodzakelijke zorg niet aan hun huisdier kunnen geven. Als wij een kleine bijdrage leveren, kunnen problemen voorkomen worden’, zegt Gerard de Snaijer. ‘Er zijn wel verschillende potjes voor als iemand geen geld heeft, maar niet iedereen is in staat om die hulp ook aan te vragen’, vult Leonieke aan.

Gezondheidscheck
De dierenartsen zijn afwisselend 1 x per maand bij de dierenvoedselbank aanwezig voor een gezondheidscheck. Mocht tijdens het consult blijken dat er een verdere behandeling en/of operatie nodig is, dan kan de stichting een beroep doen op het Yvonne Uitenbosch Fonds van de Dierenbescherming (waarbij euthanasie en sterilisatie zijn uitgesloten) en in acute situaties op de Stichting ter Bevordering van Dierenwelzijn (SBH). Zij zorgen, dat acute medische behandelingen van minima huisdieren mogelijk zijn. Ook Quidem Carus en Hulp aan dieren in nood springen bij als het om een kleinere zorgvraag gaat.

Screening via stichting
De screening van de dieren vindt plaats door de stichting, zelf aanmelden rechtstreeks bij de dierenartsen is dus niet mogelijk. Dat geldt eveneens voor het aanvragen van voedselpakketten. Ook die moeten bij de stichting aangevraagd worden onder overlegging van financiële bescheiden bij de stichting. Omdat deze niet bewaard mogen worden, moet iedere twee maanden een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Kijk op https://wievultmijnbak.nl voor meer informatie of mail naar wievultmijnbak@hotmail.com Donaties zijn altijd welkom, zowel in de vorm van voer als in de vorm van preventiemiddelen, riemen en manden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant