Overnachten in mediterrane sfeer, maar dan dichtbij huis.
Overnachten in mediterrane sfeer, maar dan dichtbij huis. Foto: Foto-OK.nl

Slapen in de wijngaard

Algemeen 998 keer gelezen

Simonshaven - Het idee was er al langer, maar de uitvoering liet even op zich wachten en ook corona gooide roet in het eten, maar zaterdag vond uiteindelijk de opening plaats van ‘Slaapdomein de Vier Ambachten’. De kleinkinderen van Fred Lorsheijd knipten het lint door.

Vanaf nu kan er ook geslapen worden in de wijngaard. Op het wijndomein in Simonshaven staan negen tiny houses, stuk voor stuk uniek ingericht met een eigen thema. Zo is er een delfsblauw huisje, een boeddha huisje, een strandhuisje en een druivenhuisje. Zelfs een bruidshuisje ontbreekt niet.

Het hele project is milieuvriendelijk, maatschappelijk verantwoord en met zorg voor de natuur opgezet. Al de meubeltjes komen uit de kringloop en zijn opgeknapt door de deelnemers / cliënten van het Zorgdomein. De deelnemers hebben hard gewerkt samen met het team om alles tip top in orde te maken. Zo staan er een prima bed, tafel en stoelen, een buitenkeukentje en tuinmeubilair. De verlichting komt van 12 volt LED lampen op een accu die geladen wordt met zonnepanelen. Uitgebreid koken kan in het keukenhuisje en het sanitair is te vinden in een opgeknapte pipowagen. Geen zin om te koken, laat je dan verrassen door het team met producten van eigen terrein.

Rondom de huisjes is veel beplanting aangebracht, vooral veel fruitstruiken en bomen en er is een moestuin. Er staan bramen, bessen, kruisbessen, frambozen, aardbeien, peren, appels, pruimen. Zelfs verschillende citrusbomen, vijgen en olijfbomen waardoor het lijkt of je in Zuid-Europa zit. Als gast kun je dus genieten van vers geplukt fruit.

Binnenkort wordt het Slaapdomein verder afgerond. Dan kan er ook overnacht worden in grote wijntonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant