Door het mobiel milieustation hoeft u niet iedere keer naar de gemeentewerf te rijden.
Door het mobiel milieustation hoeft u niet iedere keer naar de gemeentewerf te rijden. Foto: Reinis

Het gemak van het mobiel milieustation

Algemeen 1.583 keer gelezen

In september 2019 is Reinis gestart met het mobiel milieustation. Alle inwoners van Nissewaard kunnen terecht bij het mobiel milieustation voor het inleveren van kleine hoeveelheden afval. Sinds de opening heeft Reinis veel positieve reacties ontvangen. Zo wordt het mobiel milieustation als laagdrempelig ervaren en motiveert het inwoners van Nissewaard afval te scheiden. Een duurzaam gebaar, maar wat is het mobiel milieustation precies?

Wat is het mobiel milieustation?
Het mobiel milieustation is een op zonne-energie (zonnepanelen) mobiele inzamelcontainer waar inwoners van Nissewaard klein huishoudelijk afval kunnen inleveren. Alles wat in één boodschappentas past, kan naar het mobiel milieustation worden gebracht. U kunt één boodschappentas per keer inleveren. Het mobiel milieustation staat op verschillende locaties en dagen in de gemeente, bijvoorbeeld op de weekmarkt, in of bij winkelcentra. Ook staat het mobiel milieustation in Hekelingen, Geervliet, Heenvliet, Abbenbroek en Zuidland. Zo hoeft u voor kleine hoeveelheden afval niet meer speciaal naar de Stadswerf aan de Mosterweg te gaan. Naast het inleveren van diverse afvalstromen in kleine hoeveelheden kunt u ook al uw afval gerelateerde vragen stellen aan de medewerkers van het mobiel milieustation! Het mobiel milieustation is een goede aanvulling op de afvalinzameling voor kleine hoeveelheden afval. De bezoeken aan het mobiel milieustation staan los van het Stadswerf tegoed.

Laagdrempelig middel
Het doel van gemeente Nissewaard is om de hoeveelheid restafval terug te dringen, meer producten te recyclen en grondstoffen te hergebruiken. Het mobiel milieustation is hiervoor een laagdrempelig middel om inwoners te stimuleren en motiveren meer afval te scheiden. Belangrijke afvalstromen, zoals klein elektrisch afval (bijvoorbeeld een kapotte telefoonoplader of een oude stijltang) en frituurvet, verdwijnen helaas vaak in het restafval. Het is juist belangrijk om klein elektrisch afval en frituurvet gescheiden in te leveren, zodat het gerecycled kan worden. U kunt nu deze afvalstromen opsparen in kleine hoeveelheden en inleveren bij het mobiel milieustation. U kunt in totaal 11 verschillende afvalstromen inleveren. Het rooster van het mobiel milieustation geeft inwoners van gemeente Nissewaard ruimte om in ieder geval een keer in de twee weken in de buurt, kleine hoeveelheden afval in te leveren. Het rooster en de afvalstromen kunt u vinden op de website van Reinis.

Een veilig bezoek aan het mobiel milieustation
Ook bij het mobiel milieustation neemt Reinis maatregelen voor uw veiligheid en van de medewerkers. De maatregelen kunt u vinden op de website van Reinis. Ook vindt u hier de regels voor het mobiel milieustation.

Samen werken wij aan een schoon en leefbaar Nissewaard!

Naschrift redactie:
Vanwege de aangescherpte maatregelen stopt Reinis tot nader order met de dienstverlening van het mobiel milieustation.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant