Er zijn ideeën om woningbouw mogelijk te maken in Heenvliet.
Er zijn ideeën om woningbouw mogelijk te maken in Heenvliet. Afb. PVV Nissewaard

Woningbouw in Heenvliet

Algemeen 1.930 keer gelezen

De nieuwe omgevingswet maakt het mogelijk dat inwoners van een gemeente met ideeën mogen komen. Wanneer breed gedragen en goed onderbouwd moet de gemeente met het plan aan de gang.

In Heenvliet is zo’n initiatief gestart.

Tekort aan betaalbare senioren- en starterswoningen
Waar in Zuidland volop gebouwd wordt, zit de woningbouw in Heenvliet al jaren op slot. Jongeren willen maar al te graag een betaalbare woning en senioren willen wel kleiner gaan wonen, om zo hun woning door te geven aan gezinnen, maar deze woningen zijn er in Heenvliet nauwelijks. Het plan zorgt voor betaalbare senioren- en starterswoningen. Een bekend Heenvliets architect vertelde gemeenteraadslid Frank van Boven dat er wel degelijk bouwmogelijkheden zijn en dat in tegenstelling tot de gemeentelijke visie ook starterswoningen in Heenvliet nodig zijn.

Scholencomplex en sporthal verhuizen
Het plan is om sporthal en scholencomplex te verplaatsen naar het zuid-oostelijke voetbalveld, waar nu het Medisch Centrum Heenvliet is. Het Medisch Centrum verhuist uiteindelijk naar het zuid-westelijke voetbalveld, waar ook winkelcentrum en fietsenhandel gaan komen. Samen met de vrijgekomen tennisvelden, omdat deze naar Zuidland gaan, komt er een grote oppervlakte vrij, die voor de benodigde senioren- en starterswoningen kan worden gebruikt. Het plangebied heeft een groenbestemming, ligt aan de Groene Kruisweg, heeft oostelijke buren aan de Stationsweg en ligt ook nog eens in de kasteelbiotoop van Ravensteijn.
Dit laatste punt kan een belemmering geven. Ridders, kastelen, sport, een mogelijke attractie en educatie passen volgen de initiatiefnemers goed samen. En uiteraard moeten de bomen blijven en moet meer groenvoorziening worden bewerkstelligd. Door lichte hoogbouw toe te passen kunnen er 18 ruimten gerealiseerd worden. De overblijvende ruimte kan gebruikt worden voor een mini sportveld met tribune annex fietsenstalling. Qua verkeersveiligheid is het een goede oplossing want op de Bloemendaele is het slechts één auto breed en zijn er geen parkeerplaatsen. Ook aan geluidsoverlast is gedacht. Het complex is zo ver mogelijk van de bewoners van de Stationsweg geplaatst.

Denk mee
Het oostelijke gedeelte van het sportveld aan de Groene Kruisweg heeft eveneens een groenbestemming en ligt in de kasteelbiotoop van Ravensteijn. Omdat er een sportveld was, ligt het voor de hand om iets sportiefs te doen. Nissewaard heeft nauwelijks tot geen attracties. Er ligt hier dus een kans.
Heeft u ideeën over de invulling van het gebied, mail die dan naar info@pvvnissewaard.nl. Via de fractie worden de ideeën doorgespeeld naar wethouder Bal, die overigens al op de hoogte is van de plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant