Afbeelding
Foto: Reinis

Wees welkom op de Stadswerf!

Algemeen 1.624 keer gelezen

Als inwoner van Nissewaard krijgt u met uw afvalpas toegang tot de Stadswerf. U kunt bij de Stadswerf terecht om diverse soorten afval in te leveren. Zoals vlakglas, grof tuinafval en klein chemisch afval. In totaal zijn er maar liefst 24 verschillende afvalstromen. Momenteel mogen maximaal 10 voertuigen tegelijk aanwezig zijn op de Stadswerf. Gemeente Nissewaard en Reinis doen er alles aan zodat u op een veilige manier uw afval kunt inleveren op de Stadswerf.

Voor elk soort afval een container
Iedere afvalstroom heeft een eigen container. Het is belangrijk dat u uw afval vooraf scheidt. Op deze manier kunt u snel en gemakkelijk uw afval in de betreffende containers deponeren. De medewerkers van Reinis staan altijd voor u klaar. Zij staan u graag te woord voor uw vragen. Om alles soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u de aanwijzingen van het personeel opvolgt.

Welke huishoudelijke afvalstoffen kunt u naar de Stadswerf brengen?
Papier en karton (droog en schoon)
Gasfles (leeg of vol)
Hout en tuinhout (droog of nat)
Bomen, planten en struiken
Piepschuim
Glas en vlakglas (ramen, kozijnen, deuren etc.)
Elektrische apparaten
Grof restafval
Dakleer
Metalen
Asbest
Frituurvet
Banden (met en zonder velg)
Plastic, blik, drinkpak
Harde kunststof (speelgoed, tuinstoelen etc.)
Matrassen
Puin (gescheiden)
Huishoudelijk afval
Spaarlampen en tl-buizen
Klein chemisch afval
Gips
Kadavers (eerst melden bij het personeel)
Textiel (droog en schoon)
Bouw- en sloopafval (Goed gescheiden van elkaar)

Wat kunt u niet naar de Stadswerf brengen?
Grond
Pyrotechnische stoffen: stoffen en mengsels van stoffen die als doel hebben warmte, licht, geluid, gas, rook of combinaties van dergelijke verschijnselen te produceren. Hierbij kunt u denken aan vuurwerkafval en scheepsnoodsignalen.

Plattegrond
Om uw bezoek aan de Stadswerf zo eenvoudig mogelijk te maken, kunt u gebruik maken van de plattegrond. Deze vindt u op de website van Reinis. De plattegrond laat u zien op welke plek, welke container staat. Hierdoor kunt u bij het inladen van uw auto of aanhanger rekening houden met de plaats van de containers.

De kosten van de Stadswerf
Met ingang van 1 januari 2020 zijn de Stadswerfregels aangepast. U heeft met uw afvalpas recht op acht gratis tikken per kalenderjaar. U heeft de mogelijkheid om maximaal vier extra tikken bij te kopen. Dit kan op de Stadswerf, maar ook bij de receptie van Reinis. U betaalt €10,- per tik. Het is alleen mogelijk om de betalingen per PIN te verrichten.

Wilt u uw huishoudelijke afvalstoffen wegbrengen, uw afvalpas opladen of misschien uw banden gratis en duurzaam oppompen? Dan bent u altijd welkom op de Stadswerf!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant