Afbeelding
Foto: PR

Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden zet zich in voor het behoud van verenigingen

Algemeen 305 keer gelezen

Clubs op de Zuid-Hollandse eilanden hebben het door de coronacrisis moeilijk. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Op 31 augustus is het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport van start gegaan. Verenigingen worden dan opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te behalen. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit. 

Campagne voeren
Met Rabo ClubSupport (voorheen Clubkas Campagne) investeert de bank al jaren met haar kennis, netwerk en financiële middelen in het verenigingsleven van Nederland. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Deelnemende clubs op de Zuid-Hollandse Eilanden voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om tussen 5 en 25 oktober via de Rabo app op hun club en bestedingsdoel te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine of workshops over ledenwerving. Zo zetten we het netwerk van de Rabobank in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club én de buurt.

Herstart van het clubleven 
Verenigingen hebben het de afgelopen maanden te verduren gehad door de crisis. Leden konden maandenlang niet samenkomen om te sporten, zingen, dansen, hobby’s te beoefenen of om zich met elkaar in te zetten voor hun vereniging. ' Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt', vertelt Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden. ' Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben grotendeels weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.'

Inschrijving gestart
Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden roept lokale verenigingen op om hun club in te schrijven voor deelname aan Rabo ClubSupport. Clubs, die voldoen aan de voorwaarden voor deelname, hebben per e-mail een persoonlijke uitnodiging met aanmeldlink ontvangen van de Rabobank om in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank-leden start op maandag 5 oktober.

Meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op Rabobank.nl/clubsupport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant