Afbeelding
Afbeelding Reinis

Tips Stadswerf bezoek

Algemeen 2.721 keer gelezen

Alle inwoners van gemeente Nissewaard kunnen terecht bij de milieustraat: Stadswerf Nissewaard.

Inwoners kunnen op de Stadswerf het afval kwijt dat niet in de ondergrondse container of mini container hoort. Denk bijvoorbeeld aan grofvuil en tuinafval. Op de Stadswerf zijn er 24 containers voor verschillende afvalstromen. Het afval moet gescheiden ingeleverd worden in de daarvoor bestemde containers. Door het afval gescheiden in te leveren op de Stadswerf kunnen waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Dit is goed voor het milieu. Vanwege het coronavirus blijft de oproep: kom alleen naar de Stadswerf als het echt nodig is en beperk zoveel mogelijk uw bezoek aan de Stadswerf.

Afvalpas
Om toegang te krijgen tot de Stadswerf heeft u een afvalpas nodig, dit is dezelfde pas die u ook gebruikt voor de ondergrondse restafvalcontainer. De afvalpas wordt gescand aan de poort. De afvalpas geeft bezoekers recht op 8 gratis tikken per afvalpas per kalenderjaar. 1 tik = maximaal 1 m3 per keer. Inwoners van de gemeente Nissewaard kunnen maximaal 4 extra tikken bijkopen, dit is mogelijk op de Stadswerf. Betaling geschiedt uitsluitend per PIN. De kosten van een extra tik is vastgesteld op €10. Bent u uw afvalpas kwijt? Kijk op www.reinis.nl/afvalpas voor meer informatie.

Plattegrond
Om uw bezoek aan de Stadswerf zo makkelijk mogelijk te maken kunt u de Stadswerf plattegrond thuis bekijken. Op de plattegrond ziet u op welke plek, welke containers staan. Bij het inladen van uw auto of aanhanger kunt u vooraf rekening houden met de volgorde van de containers. Het is handig om vooraf de Stadswerf plattegrond te bekijken en uw spullen in de juiste volgorde in uw auto in te laden. Door de spullen in de juiste volgorde in uw auto te laden, kunt u uw spullen op de Stadswerf sneller uitladen. Hierdoor is uw bezoek sneller en dus efficiënter. Daarnaast krijgt u op deze manier een zo goed mogelijke scheiding van de grondstoffen.

Tips voor een snel en efficiënt Stadswerf bezoek
Check thuis de Stadswerf plattegrond
Auto inladen op volgorde van de containers
Neem uw afvalpas mee
Aanwijzingen van de medewerkers van Reinis dienen te worden opgevolgd
Al het afval moet gescheiden worden ingeleverd
Betaling voor een extra tik is alleen mogelijk per PIN

Coronamaatregelen Stadswerf
Reinis blijft alle Stadswerf maatregelen handhaven:
De Stadswerf is open op zaterdag
De Stadswerf is gesloten op zondag
Maandag open om 07.30 uur
Maximaal 10 voertuigen tegelijk op de Stadswerf
Houd 1,5 meter afstand tot anderen bezoekers en de medewerkers
Beperk zoveel mogelijk uw bezoek aan de Stadswerf


Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant