Wek uw eigen zonne-energie op  op andermans dak.
Wek uw eigen zonne-energie op op andermans dak. Foto: pixabay.com

Informatieavond zonnedak Maaswijk

Algemeen 424 keer gelezen

Spijkenisse - In Spijkenisse worden binnenkort zonnepanelen gelegd op sporthal Maaswijk waarvan u kunt profiteren.

Voor de opgewekte groene elektriciteit van uw deel krijgt u de energiebelasting terug. Zo levert u een bijdrage aan een schoner milieu en levert het u op termijn een flinke kostenbesparing op.

Waarom meedoen?
U bent huurder of eigenaar van een appartement en heeft geen eigen dak.

U heeft wel een eigen dak, maar vindt zonnepanelen niet mooi staan, u wilt geen bekabeling in uw woning of u heeft geen goede plek voor een omvormer.

U heeft wel een eigen dak, maar u wilt niet het gedoe van het kiezen van een leverancier en systeem.

U ziet de urgentie van de energietransitie en wilt daar zelf een bijdrage aan leveren.

Of u heeft al zonnepanelen op uw eigen dak, maar wilt nog meer profiteren.

En met zonnepanelen op de sporthal Maaswijk profiteert u van een lagere energieprijs.

De coöperatie ontlast u. Zij regelt de aanleg, contracten, administratie, beheer en onderhoud.

Hoe werkt het?
Voorne-Putten Energie legt zonnepanelen op de Sporthal Maaswijk. De gemeente Nissewaard stelt hiervoor het dak van de sporthal beschikbaar. Er worden 210 zonnepanelen geplaatst: jaarlijks goed voor zo'n 59.000 kWh groene energie, voldoende voor ongeveer 21 huishoudens. U wordt deelnemer door zonnepaneldelen aan te schaffen bij VPE. Een zonnepaneeldeel kost € 300. VPE zorgt ervoor dat de terug te ontvangen energiebelasting gedurende 15 jaar op uw jaarnota wordt verrekend. De teruggave is ca. € 31 per jaar. De aankoop van de zonnepanelen is mogelijk voor mensen die binnen de postcoderoos rondom de sporthal Maaswijk wonen. Dit zijn de postcodegebieden: 3201 - Centrum, de Hoek, de Elementen. Gildenwijk; 3203 – Groenewoud; 3205 – Waterland; 3207 - Maaswijk, Schenkel.

Meer informatie of inschrijven?
Op www.voorneputtenenergie.nl/project-maaswijk kunt u meer informatie en de brochure vinden over dit project. Dit is ook de plek waar u zich kunt inschrijven. Voor dit project geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dus zorg dat u er op tijd bij bent. Heeft u interesse of wilt u mee weten, kom dan vooral naar de informatieavond op maandag 13 januari in sporthal maaswijk. Vanaf 18.30 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee. Om 19.00 uur begint de informatieve presentatie over dit project. Natuurlijk kunt u na de presentatie inhoudelijk vragen stellen en het is mogelijk om u ter plekke in te schrijven.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant