Afbeelding
Foto: M. de Haas
Uw lokale ondernemer

Albert Heijn Lodder: Klantvriendelijkheid staat voorop

za 26 okt 2019, 16:00 Algemeen

Spijkenisse - Als klein meisje was Angela Platschorre- Lodder al te vinden in de supermarkt van haar ouders. Eerst in Ridderkerk, later in Spijkenisse. 'De winkel in Ridderkerk was klein met twee kassa's en in die tijd gingen we op zaterdagmiddag om 16.00 uur dicht', vertelt Angela. Haar grootouders aan vaderskant werkten ook in de winkel. Opa was slager.

Al vroeg wist Angela dat ze ook in de winkel wilde werken, maar ze moest nog wat jaartjes geduld hebben. 'Toen mijn ouders in 1994 de winkel in Spijkenisse overnamen, zat ik nog in groep 8.' Op zaterdag mocht ze mee naar de winkel en zodra het mogelijk was ging ze op koopavond op de AGF afdeling werken. Na het voltooien van haar schoolopleiding, wilde ze direct gaan werken. In die tijd was de winkel nog een Konmar. In 2006 volgde de ombouw tot Albert Heijn.

'Ik ben toen begonnen als kaasmeisje', geeft Angela aan. 'Daarna volgden andere afdelingen zoals brood en vleeswaren. Daar heb ik veel geleerd, net als bij het werken achter de kassa en bij de servicebalie. Later ben ik meer achter de schermen gaan doen, zoals plannen en loonkosten. Ook nu hou ik me bezig met de loonkosten en heb ik regelmatig overleg met de teamleiders.' In januari zal Angela een deel van de aandelen van haar ouders overnemen. 'Ik verwacht echter niet dat ze stoppen, daarvoor vinden ze het werk veel te leuk. Misschien dat ze wel wat minder tijd in de winkel gaan doorbrengen en eens wat vroeger naar huis gaan.' Ook onder de 120 medewerkers zijn veel mensen te vinden die al jaren in de winkel werken. 'Wij hebben een natuurlijk personeelsverloop. Het is hier niet zo dat iemand zodra hij 18 wordt, niet meer welkom is.'

Voor Angela is het belangrijk om zich als winkel te onderscheiden en zo de klanten vast te houden. 'We hechten als team erg aan klantvriendelijkheid. Zo vragen we bijvoorbeeld bij de kassa ook of de klant alles heeft kunnen vinden.' Dat laatste heeft Angela meegenomen vanuit Canada waar in de supermarkten nog meer aandacht is voor klantvriendelijkheid. Ook worden er regelmatig eigen spaaracties gehouden, los van de spaaracties vanuit Albert Heijn.

In 2015 is de winkel op het Sterrenhof grondig verbouwd. 'Verdere uitbreiding staat niet op de planning, maar we blijven uiteraard investeren in ontwikkelingen om zo altijd een winkel te hebben die aansluit bij de laatste trends. Zo hebben we sinds kort ook de dry misting ingevoerd, waardoor groente en fruit langer vers blijven.'

Ook op sociaal gebied zijn Angela en haar team actief. In de week tegen de eenzaamheid boden zij vaste klanten waarvan ze weten dat ze wel wat extra aandacht kunnen gebruiken een koffiemomentje aan.

AH Lodder
Winkelcentrum Sterrenhof
Sterrenhof 18
3204 AT Spijkenisse
0181-650160

Uit de krant