Afbeelding
Foto: PR

Wijkvereniging De Kreek verlengt huurcontract

Actueel 745 keer gelezen

Spijkenisse - In maart dit jaar heeft wijkvereniging De Kreek aan woningbouwvereniging De Leeuw van Putten te kennen gegeven dat zij het huurcontract voor het wijkcentrum aan de Kreek 123 voor vijf jaar wilde verlengen.

Het eerste huurcontract dateerde uit 2014 en was het gevolg van voorgenomen bezuinigingen van (toen nog) gemeente Spijkenisse die het aantal wijkcentra wilde gaan beperken. Toen zou het betekend hebben dat het wijkcentrum met ca. 50 vrijwilligers en 200 leden haar heil elders zouden moeten gaan zoeken. Het bestuur van de vereniging heeft destijds in samenspraak met de leden besloten de vereniging zelfstandig voort te zetten en huurder te worden van het pand met alle verplichtingen die daaraan vastzitten.

In het wijkcentrum vinden biljartclubs hun ruimte (twee biljarts) en ook vinden op bepaalde dagen andere activiteiten plaats zoals teken- en schilderclubs, line-dance of koersbal. Ook wordt op dagen de aangrenzende sporthal gehuurd voor badminton en tafeltennis.

Het eerste lustrum werd in 2018 afgesloten met een knallend jubileumfeest ter gelegenheid van het (in totaal) 35-jarig bestaan van de vereniging en op de laatste ledenvergadering is besloten er opnieuw een lustrum van vijf jaar aan vast te plakken.

Dat wil niet zeggen dat er geen "beren op de weg" zijn. In deze tijden wordt het steeds moeilijker vrijwilligers te vinden die bereid zijn een dagdeel van hun vrije tijd op te offeren voor de gemeenschap. En het begrip vrijwillig wordt maar al te vaak verward met vrijblijvend. Een vrijwilliger moet beseffen dat er anderen op hem of haar rekenen bij een activiteit en dat hij of zij aanwezig moet zijn op de afgesproken datum/tijd. Vrijwilligers die bereid zijn deel te nemen in een succesvol wijkcentrum zijn dus altijd welkom.

Gelukkig kan het wijkcentrum aan De Kreek 123, 3206 HK Spijkenisse nog steeds open blijven dank zij de inzet van die vrijwilligers.

Op werkdagen is het wijkcentrum geopend van 09:00u tot 17:00u. U bent van harte welkom om eens een kopje koffie of thee te komen drinken!

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant