Afbeelding
Foto-Ok.nl

Mirjam Salet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Actueel 438 keer gelezen

Spijkenisse - Bij haar aankomst bij het stadhuis werd Mirjam Salet vanmiddag opgewacht door raadsleden, ambtenaren en Togido, die haar een muzikale ode bracht.

Vanmiddag vond een unieke raadsvergadering plaats, waarbij de ambtsketen overgedragen werd aan de eerste loco-burgemeester, Martijn Hamerslag. Hij neemt tot het moment dat de waarnemend burgemeester maandag begint, de honneurs waar.

Alvorens de ambtsketen overgedragen werd, nam eerst Jaap Smit, Commissaris van de Koning, het woord. Hij stond kort stil bij de 40-jarige carrière van de vertrekkend burgemeester en roemde haar vele kwaliteiten. Ze is vooral op het gebied van veiligheidszaken een zwaargewicht te noemen. Aan het eind van zijn toespraak deelde hij mede dat Zijne Majesteit de Koning Mirjam Salet heeft benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Pas na de toespraken van Peter de Jong namens de burgemeesterskring, burgemeester Aboutaleb en plaatsvervangend voorzitter van de raad Jan van Dijk, mocht de nieuwe Ridder haar afscheidsrede houden.

Mirjam Salet stond kort stil bij de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen jaren en gaf aan dat ze de ontwikkelingen die omschreven zijn in Nissewaard naar 2040 nauwlettend zal volgen. Nissewaard is een gemeente die het waard is om goed bestuurd te worden dus haar opvolger dient te beschikken over een koel hoofd en een warm hart, zo hield zij de aanwezigen voor. 

Als afscheidscadeau vroeg de burgemeester poëzie voor de gemeente i.p.v. persoonlijke cadeautjes. Dat verzoek wordt gehonoreerd. Op de Hongerlandsedijk worden in hardsteen enkele dichtregels van Jan Campert uitgehakt en op de kerk in Simonshaven verschijnen dichtregels van Augusta Peaux.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant