Felicia geeft wethouder Hamerslag een toelichting op haar werk. Foto: René Bakker.
Felicia geeft wethouder Hamerslag een toelichting op haar werk. Foto: René Bakker.

Creatief talent Ring van Putten exposeert in stadhuis

Actueel 700 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag opende wethouder Martijn Hamerslag in het stadhuis een expositie met eindexamenwerk in het vak beeldende vorming van mavo, havo en vwo leerlingen van de Ring van Putten.

De wethouder van onder andere cultuur, zelf oud leerling van De Ring, heeft ook wel enige creativiteit 'in de vingers'. Hamerslag was tot hij wethouder werd werkzaam als architect. Bij de opening vertelde hij dan ook blij verrast te zijn dat bij deze zesde editie van de jaarlijkse scholieren expositie in het stadhuis ook voor het eerst een maquette te bewonderen valt. De maquette van de Rid Wan moskee is gemaakt door Redouan Yagoub.

De expositie bevat een mix van verschillende onderwerpen, technieken en materialen, maar laat vooral zien hoe talentvol de scholieren zijn. Het ontwikkelen van talenten is precies datgene wat de school in de leerlingen wil bovenhalen. 'Opvoeden en opleiden is meer dan alleen wiskunde of engels', volgens Ron Bosman, rector van De Ring. Bosman vertelde trots te zijn dat zijn leerlingen voor het zevende achtereenvolgende jaar hun beeldend werk in het stadhuis mogen tentoonstellen. Hamerslag ging samen met de scholieren langs de kunstwerken en ontving hierover uitleg en toelichting.

Felicia Noorland maakte 'Kubistisch landschap'. Een collage dat ze samenstelde met beeldmateriaal van drie verschillende gefotografeerde landschappen en daarna als puzzelstukjes verwerkte tot een nieuw landschap. De 17-jarige haviste wil na het behalen van haar middelbare schooldiploma naar de Willem de Kooning Academie om grafische vormgeving te gaan studeren. Eén van de andere ongeveer veertig geëxposeerde werken is een op sloophout en met spijkertjes en daartussen gespannen touw gemaakte afbeelding van de wereld van Lianne van den Berg. Verder zijn onder andere tekeningen, schilderijen en fotoseries te bewonderen. Tot en met 10 mei kan iedereen het werk van de scholieren in de hal van het stadhuis komen bewonderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant