De oostelijke ingang. ONB Architecten.
De oostelijke ingang. ONB Architecten.

Verbouwing Sterrenhof binnenkort van start

Actueel 594 keer gelezen

Spijkenisse - Binnenkort start de ingrijpende verbouwing van winkelcentrum Sterrenhof, naar verwachting eind februari, begin maart. De bouwvergunning is er, de aannemer is bekend. Met de verbouwing gaat de wens van de twee aanwezige supermarkten in vervulling: ze krijgen meer vloeroppervlak. Bij beiden wordt op het dak een personeelsruimte aangelegd.

Twee ingangen
De gevolgen van de uitbreiding van de Albert Heijn en Lidl zijn aanzienlijk. Om plaatst te maken, verhuizen drogist Kruidvat en slijterij Gall & Gall naar de overkant, op de plaats waar vroeger een bakker en kapper zaten. De uitbreiding wordt aangegrepen om het winkelplein meteen her in te richten. De buitengevels van de andere winkels worden aangepakt zodat het optisch meer een geheel wordt, daarbij worden de karakteristieke luifels hergebruikt. Verder worden de vier toegangen tot het winkelcentrum terug gebracht naar twee. In de huidige situatie moet het winkelend publiek vanaf de oostelijke parkeerplaats door de supermarkt heen om het winkelplein te bereiken. Dat hoeft straks niet meer, er komt een straatje dat als verbinding tussen de parkeerplaats en het plein dient.

De verbouwing wordt in fases uitgevoerd zodat er tenminste een supermarkt steeds open is, misschien zelfs beiden. De verwachting is dat de renovatie rond de Kerst klaar is.

De ingang vanaf de westzijde. ONB Architecten.

Uit de krant

Uit de krant