Afbeelding
Foto: Sparta
Veiligheidswaarschuwing

Sparta roept modellen terug vanwege scheurtjes in het frame

Actueel 254 keer gelezen

Sparta roept de modellen van de Sparta M7e, M8e en M8e RT terug om het frame te vervangen. Na kwaliteitstesten heeft Sparta vastgesteld dat in het frame van specifieke modellen van de M7e, de M8e en de M8e RT, geproduceerd in 2015 en 2016, na een intensieve gebruiksperiode scheurtjes kunnen ontstaan. Deze zouden kunnen leiden tot het langzaam doorzakken van het frame. Het frame voldoet hiermee niet aan de hoge kwaliteitseisen die Sparta aan fietsen stelt.

Check je frame
Om te controleren of uw fiets in aanmerking komt voor vervanging van het frame, kunt u het framenummer invoeren op de website van Sparta. Als het framenummer niet gevonden wordt, hoeft u verder niets te doen.

Framenummer gevonden?
Stop met het gebruik van de fiets als u scheurtjes ziet in de framebuis en neem contact op met Sparta voor een tijdelijke leenfiets.  Als u geen scheurtjes ziet in de framebuis dan kunt u blijven fietsen. Het frame wordt op termijn vervangen, wat geruime tijd kan duren door alle coronamaatregelen.

Waar vindt u het framenummer?
Het framenummer is het nummer dat is voorzien van een barcode en bevindt zich aan de linkerzijde (zittend op de fiets) op de liggende achtervork bij de trapas. Het 7-cijferige nummer staat vermeld op een witte sticker en begint met de letters SP of AC. Zie de afbeelding.

Op de website van de NVWA staan meer details en ook de contactgegevens van Sparta.

Uit de krant