Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ties Willemse winnaar regionale finale Read2Me!

Actueel 707 keer gelezen

Spijkenisse – Gisteravond werd in Bibliotheek de Boekenberg de regionale finale van Read 2Me!, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers georganiseerd. Ties Willemse van CSG Jacob van Liesveldt (Penta College) uit Hellevoetsluis werd de winnaar.

Maar liefst tien voorleeskampioenen van vier deelnemende scholen streden in deze regionale finale om het op 3 april tijdens de provinciale finale in Rotterdam op te mogen nemen tegen andere regionale Brugklas Voorleeskampioenen. In Zuid-Holland doen er dit jaar maar liefst 235 brugklassers van 37 scholen aan de wedstrijd mee. Met de voorleeswedstrijd willen de bibliotheken en scholen laten zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar leuk is.

De deelnemers aan de regionale finale werden beoordeeld door Sara van Suchtelen (studiebegeleider van de Studie-Bol), Sylvia Krijgsman (docent Nederlands, Helinium) en Lisa Harmeling (halve finalist Read2Me! 2019). De andere finalisten waren: Valentijn van Hume en Olaf Schenkeveld van Scala Molenwatering, Larkin Kok, Fenne van Hout en Ruben de Groot van Scala Rietveld en Sara Alduweib en Britt van Beek van de Ring van Putten; allen uit Spijkenisse. Uit Hellevoetsluis vertegenwoordigden Jutter Veldkamp, Lisa van Waardenberg en winnaar Ties Willemse hun school CSG Jacob van Rietveldt.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant