Felicitaties van onderwijswethouder Struijk.
Felicitaties van onderwijswethouder Struijk. Foto: Foto-Ok.nl

Kbs De Akkers krijgt waardering Goed van onderwijsinspectie

Actueel 850 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Struijk feliciteerde vanmorgen leerlingen, docenten en ouders van kbs De Akkers. Vorige week ontving de school de waardering Goed van de onderwijsinspectie. Reden voor een feestje dus. De Akkers transformeerde in drie jaar tijd van Zeer Zwak naar vervolgens Voldoende en nu dus de Goed kwalificatie.

In 2016 werd onder leiding van de nieuwe directeur Annemieke Waanders de nieuwe koers ingezet om de school naar een hoger niveau te tillen. Er werd en wordt onder andere ingezet op goed lesgeven, een veilig pedagogisch klimaat en goed kijken naar de individuele onderwijsbehoefte en ontwikkeling van de leerlingen. Ook is er flexibiliteit om mee te bewegen met de veranderde populatie van de wijk en openheid naar en binding met de ouders. In dat kader zijn er koffieochtenden en taallessen voor de ouders, om zo ook voor hen een veilige plek te creëren.

Ondertussen is gebouwd aan een professioneel werkklimaat voor de docenten, waarin 'samen' het sleutelwoord is. Samenwerking is er ook met allerlei netwerkpartners zoals het JOZ (jeugdwerk) die in de school actief is bij de overblijf, maar de leerlingen ook uitnodigt voor activiteiten in het Jongerencentrum aan de Westdijk. Ook heeft de school goede contacten met de gemeente over armoedepreventie (Uitvoeringsbrigade) en met de naastgelegen peuterspeelzaal.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant