Gijs Uit Beijerse (rechts) won de Ondernemersprijs 2019.
Gijs Uit Beijerse (rechts) won de Ondernemersprijs 2019. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Flangebreaker winnaar Ondernemersprijs Nissewaard 2019

Actueel 938 keer gelezen

Spijkenisse – In Theater de Stoep reikte wethouder Lèon Soeterboek gisteravond de Ondernemersprijs Nissewaard uit; ook burgemeester Van Oosten was bij de uitreiking aanwezig. Winnaar van de prijs voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer werd Gijs Uit Beijerse uit Heenvliet met zijn bedrijf Flange Breaker B.V. De Ondernemersprijs is een duwtje in de rug voor ondernemers die volgens juryvoorzitter Kees Klok 'hun hoofd boven het maaiveld uit durven steken' en werd voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgereikt.

Gijs Uit Beijerse ontwikkelde de Flangebreaker, een innovatieve metalen ring die over de koppeling van industriële leidingen kan worden gemonteerd zodat spils, het lekken van producten uit die leidingen, worden voorkomen. De trotse Uit Beijerse mocht uit handen van juryvoorzitter Kees Klok een cheque ter waarde van 2500 euro in ontvangst nemen, die ter beschikking werd gesteld door MKB Rotterdam.

De andere voor de Ondernemersprijs genomineerde, was het samenwerkingsverband van de telers Remco van Meggelen van BestFruit en Johan van Beek akkerbouwbedrijf Van Beek, beiden uit Zuidland. Zij telen een zoete aardappel, genaamd Slandse Bataat. Na vorig jaar een kleine proef te hebben gedaan zijn zij samen serieus aan de slag gegaan met het telen van zoete aardappelen. De teelt ervan is in Nederland nog weinig bekend. Plantmateriaal en mechanisatie is nog een uitdaging. Vandaar dat het telen van de zoete aardappel nog meest handwerk is. Eind augustus werden de eerste Sladse Bataten geoogst.

Naast de vierkoppige jury bestaande uit ondernemers Kees Klok, Marnix Trouwborst Pieter van Klaveren en Paul Veth, werd ook aan het bij de bijeenkomst aanwezige publiek gevraagd hun stem uit te brengen op een van de twee genomineerden. Na een close-finish werd uiteindelijk de Flangebreaker tot winnaar verkozen.

Voorafgaande aan de uitverkiezing sprak Robin van Galen die als coach in 2008 met het Nederlands vrouwenwaterpoloteam een gouden medaille behaalde op de Olympische Spelen in Peking. Van Galen, voormalig bondscoach van het Nederlands herenwaterpoloteam en momenteel commercieel directeur bij de KNZB, sprak vanuit zijn ervaring als coach in het theater de veelal ondernemers in de zaal toe over vertrouwen, communicatie, doorzettingsvermogen, strategie, passie en andere zaken die bij ondernemen komen kijken.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in de foyer van het theater, waarbij voor de aanwezigen volop gelegenheid was om kennis te maken met elkaar en te netwerken.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant