Afbeelding
Foto: stock

52 inwoners kiezen voor zonnepanelen via groepsaankoop

Algemeen 264 keer gelezen

De groepsaankoop voor zonnepanelen in Nissewaard is een succes. Van de 133 inwoners die zich voor de actie hadden ingeschreven, hebben 52 inwoners het aanbod geaccepteerd. Die zorgen ervoor dat er in Nissewaard meer dan 650 zonnepanelen bijkomen. Na Rotterdam is Nissewaard de gemeente met de meeste aanmeldingen en acceptaties.

De uiteindelijke prijs voor een zonnepanelensysteem is vanwege de groepsaankoop gemiddeld 29% lager dan de actuele marktprijs. SolarNRG, het bedrijf dat de zonnepanelen gaat plaatsen,  biedt alle deelnemers een kwalitatief hoogwaardig systeem op maat aan. 52 deelnemers hebben hun persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem ook werkelijk geaccepteerd.

Verduurzaming van Nissewaard
De investering in een zonnepanelensysteem verdient zich veelal tussen de 6 en 10 jaar terug, waarbij het zonnepanelensysteem ruim 25 jaar mee gaat. De nieuwe zonnepaneleneigenaren zullen dus zeker een kwart eeuw flink besparen op hun energierekening. Wethouder Christel Mourik is enthousiast over de vele acceptaties: 'Naast een aanzienlijke besparing voor de deelnemers op hun energierekening wordt bovendien door de groepsaankoop weer een stap gezet naar een duurzamer Nissewaard.' In heel Zuid-Holland komen er een kleine 1.200 nieuwe systemen bij, goed voor ca. 15.000 nieuwe zonnepanelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant