GHVV’13 nipt onderuit bij Zwartewaal

Sport 300 keer gelezen

Zwartewaal - De tweede kanaalderby van dit seizoen en die werd gespeeld in Zwartewaal en beide ploegen moesten punten pakken. Zwartewaal om mee te blijven doen voor de periode en GHVV’13 voor lijfsbehoud in de 4e klasse.

Eerder in dit seizoen werd het 1 - 0 voor de Guldeland bewoners maar garantie geeft dat uiteraard niet.

Beide teams zitten in een goede flow qua punten pakken en het zou dan weleens een beladen wedstrijd kunnen worden.

Onder leiding van scheidsrechter Ed Hollemans werd er even voor half drie afgetrapt. Zwartewaal zette direct druk op GHVV’13 om die snelle goal te krijgen, maar GHVV’13 stond goed georganiseerd achterin.

Veel balbezit voor de thuisploeg en GHVV’13 die loerde op de counter.

In de 15e minuut kwam Zwartewaal op voorsprong. Een kleine miscommunicatie en Zwartewaal profiteerde direct via Bart Rollof die de bal op pikte en de zestien in liep en Jort Seegers kansloos liet.

Direct na de aftrap trok GHVV’13 de stand weer gelijk via Adisamat Orfana.

Na de aftrap ging de bal over rechts naar voren waar Mitchell Kabbedijk de bal direct voor de goal bracht. Maatje Pers kopte de bal in maar die werd nog gered maar daar stond Adis klaar om de gelijkmaker aan te tekenen:. 1 - 1 .

Een mooie opsteker voor GHVV’13 en dit gaf zeker meer energie voor de ploeg.

Zwartewaal bleef de ploeg die het meest in balbezit was, maar tot echte grote kansen kwam het niet echt.

GHVV’13 stond goed en Zwartewaal had er heel veel moeite mee om bij Jort te komen. Het bleef bij schoten net buiten de zestien en die werden door Jort Seegers prima onschadelijk gemaakt.

Vlak voor de rust kreeg Zwartewaal toch nog een grote kans om toch nog op voorsprong te komen. De bal werd via links hoog voorgegeven, maar de spits van Zwartewaal, staande in het doelgebied, kopte de bal naast. Ruststand dus 1 - 1.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Zwartewaal in balbezit maar GHVV’13 stond nu iets hoger om Zwartewaal niet bij de zestien te laten komen.

In het eerste kwartier werkte dat prima want GHVV’13 kreeg kleine kansen om op voorsprong te komen.

In de 48e minuut kreeg Marco de Wilde een kans om te scoren maar nadat hij tussen twee spelers door liep, wachtte hij te lang en kon de Zwartewaal doelman, Ruben Verhagen, redding brengen.

Vier  minuten later kreeg Marco weer een mooie kans. Nu kreeg hij de bal van Santino Langendoen maar ook dit keer vergeet hij uit te halen.

GHVV’13 ging nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong en die leek er ook te komen. In de 55e minuut kwam de bal via rechts hoog voor de goal en Maatje Pers werkte de bal achter de doelman. Helaas werd deze goal niet goedgekeurd. Maatje Pers deed dat met zijn hand i.p.v.  met zijn hoofd . Dus blijft het 1 - 1.

Zwartewaal worstelde zich uit de greep van GHVV’13 en in de 60e minuut was daar plots een kans voor de thuisploeg, maar die ging naast. Niet veel later was het wel raak. Over de linkerflank kreeg Zwartewaal iets te veel ruimte en de strak voorgegeven bal werd eerst nog door Jort gekeerd maar die kreeg het leer niet onder controle en dat was voor Ferry van der Spuij net genoeg om Zwartewaal op voorsprong te zetten.

Even leek GHVV’13 van slag maar gelukkig herpakte de ploeg zich en zette aan voor een slotoffensief.

Zwartewaal wankelde wel maar capituleerde niet.

Komend weekend  is WCR aan de beurt in Rhoon en de wedstrijd begint om 14.30 uur