Aanwezigen leggen rozen op het graf van twee omgekomen piloten.
Aanwezigen leggen rozen op het graf van twee omgekomen piloten. Foto: Make a Change Fotografie

Paraplu’s en rozen tijdens dodenherdenking Simonshaven

Algemeen 1.125 keer gelezen

Simonshaven - Elk jaar zijn we op 4 mei om 20.00 uur twee minuten stil om de Nederlandse oorlogsslachtoffers te herdenken. Zo ook bij het Witte Kerkje in Simonshaven.

Tientallen mensen in Simonshaven kwamen samen om degenen die in oorlogssituaties om het leven zijn gekomen te herdenken. De inwoners uit Simonshaven verzamelden bij de Hoeksteen en wandelden gezamenlijk naar de begraafplaats. Hier stond het gezelschap, na een toespraak en het trompetsignaal, twee minuten lang stil bij de gevallen slachtoffers. Tijdens de herdenking trotseerde het gezelschap de harde regen met paraplu’s. Na het stiltemoment luidde het Wilhelmus en stopte het zelfs even met regenen.

Bloemstukken
Ook werd er tijdens deze herdenking nagedacht over het voorrecht van vrijheid, aangezien het leven in vrijheid in tijden van oorlog in Europa een stuk minder vanzelfsprekend is geworden. Het thema van 4 en 5 mei van dit jaar is namelijk ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’ en ook stond Leen van Winkelhof, die zelf is opgegroeid in de oorlog, hier bij stil tijdens zijn toespraak. Na zijn toespraak namen de toeschouwers een moment om rozen en bloemstukken neer te leggen bij de twee oorlogsgraven van de Britse piloten George E. Peacock en Ronald C. Hargrave.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant