Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Spijkenisse pakt na zege op RVVH de titel

Sport 588 keer gelezen

Spijkenisse – Als er één ploeg een bewogen seizoen heeft gehad in de hoofdklasse van het amateurvoetbal dan is dat wel Spijkenisse. De ploeg deed lang mee en haakte vijf keer af voor de titel. Als de concurrentie dan ook nog in de slotfase de punten laat liggen, kan het opeens nog wel en ga je in wonderen geloven. Dat geloof heeft ertoe geleid dat Spijkenisse naar de derde divisie promoveert en alleen datzelfde wonder kan nog roet gooien in het feestje dat de ploeg van Peter Wubben al gevierd heeft.

Alex Hordijk

Zelf won de ploeg met 1-0 (0-0) van RVVH en daarna was het lang wachten wat Ter Leede ging doen bij Argon. In Mijdrecht won Argon met 2-1 waarin het verschil nu drie punten is. Zelf komt Spijkenisse niet in actie komende zaterdag omdat de tegenstander Haaglandia failliet is verklaard. Ter Leede krijgt Sliedrecht op bezoek en die ploeg strijdt om lijfsbehoud. Alleen een overwinning met een verschil van twaalf treffers kan Spijkenisse nog van de titel houden. Dat wordt onmogelijk gehouden.

Vijf keer opgestaan
Spijkenisse vierde een kwartier na het laatste fluitsignaal pas feest omdat toen via Omroep West werd vernomen dat Ter Leede had verloren. 'Wat een apotheose. Dat was het niet alleen vandaag, maar ook vijf keer eerder dit seizoen. Dat waren momenten dat wij het lieten liggen. We zijn uiteindelijk vijf keer uit de dood herrezen. Als er volgende week, als we zelf niet spelen, met een verschil van twaalf treffers wordt gewonnen door Ter Leede dan ben je als tegenstander heel ongeloofwaardig. Dat mag en kan ook niet op dit niveau', meende een dolgelukkige coach Peter Wubben na het ontkurken van de champagne.

Gevochten als leeuwen
Een mooi gevoel overheerste er zaterdag op sportpark Jaap Riedijk. Gedurende de hele wedstrijden stonden de mobiele telefoons van veel mensen op de teletekst pagina van de hoofdklasse. Als er gescoord werd elders was er een oorverdovend applaus en gejuich te horen van iedereen die de ploeg van Wubben een warm hart toedraagt. 'Nu leeft het gevoel van de euforie, dat we dit voor elkaar hebben kunnen krijgen. Het ging mis tegen Noordwijk, Ajax, Smitshoek, Argon en Ter Leede, maar toch kwamen we terug. We hebben er echt als leeuwen voor gevochten', ging Peter Wubben verder.

Spanning in het duel
Voor RVVH stond er zaterdag niets meer op het spel, maar de ploeg uit Ridderkerk gaf zich niet gewonnen. Voor rust gingen kansen niet in het doel en waren die vooral voor Spijkenisse. Na de thee was het eerst nog oppassen. Een vrije trap van Eggers leek de eerste treffer van de middag te worden, maar doelman Dyron Byl voorkwam een voorsprong voor RVVH. De laatste elf minuten speelde Spijkenisse met een man meer, na een tweede gele kaart voor Rodny Lopes Cabral van RVVH. Vijf minuten later leek alle spanning van zich af te worden gespeeld. Op aangeven van aanvoerder Jardim was het een kopbal van Michael van Dommelen die voor de enige treffer van de middag zorgde. 'Het wachten op het officiële moment dat we het zeker weten, dat we zo goed als zeker de titel hebben is frustrerend. Je wilt natuurlijk gelijk feesten. Gelukkig maak ik kort voor tijd de bevrijdende treffer', laat een dolgelukkige Van Dommelen weten.

Derde divisie
'We kijken daar nog niet naar de derde divisie, eerst dit afronden', verklaarde Peter Wubben. 'We krijgen versterkingen erbij en het zal voor veel jongens wennen zijn, maar we zullen zeker gaan spelen op een platform waar we thuis horen', besluit aanvoerder Felino Jardim. Nu maar hopen dat het wonder van zaterdag, komende zaterdag in Sassenheim zich niet herhaalt, maar dat kan niemand zich voorstellen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant