Kampioenschap voor Kempvis BM1

Sport 2.424 keer gelezen

De tribune was afgelopen zaterdag 4 maart afgeladen met supporters die speciaal op deze wedstrijd waren afgekomen. Met nog vier wedstrijden te gaan in de competitie konden zaterdag de B-meiden van de Kempvis het kampioenschap naar zich toetrekken. De wedstrijd tegen ZPS/BZC BM1 moest met winst worden afgesloten.

Kempvis BM1 nam na het startsignaal van de wedstrijd het voortouw door in het eerste kwart, na 18 seconden op 1-0 voor te komen. Met doelpunten van Sanne van de Merwe (1-0 en 4-1), Mieke de Koning (2-0 en 3-0), Verena van den Berg (5-1) en Livia Koster (6-2) werd het eerste kwart met 6-2 afgesloten.

De tegenpartij bood weerstand en wilde de achterstand verkleinen in het tweede kwart. Dit lukte niet wat resulteerde in een vijf meterbal voor de Kempvis B-meiden. Deze vijf meter werd benut door Renske Schilstra en hiermee werd de stand naar 7-2 gebracht. De tweede kwart werd afgesloten met 9-2 (Livia Koster).

De keepster Shaya Abbott en het verdedigende werk van Esmée Bakker en Alyssia van Munster zorgden ervoor dat de tegenstander geen weerstand kon bieden aan de B-meiden van de Kempvis. Dit samenspel zorgde dat Sanne van Merwe (10-2), Yoleen van Meijbeek (11-2, 12-2 en 16-2), Amy van Wely (13-2 en 15-2) en Livia Koster (14-2 en 17-2) voor een uiteindelijke overwinning konden zorgen.

Na het laatste signaal sprongen dan ook alle (gast) spelers en coaches het water in om met elkaar een feestje te vieren in het water. Coaches Frans de Koning en Marcel Bakker geven aan dat zij al negen jaar werken met dit team en hebben meiden zien komen en gaan maar nu zien zij ook de beloning van het harde werken in het kampioenschap terug.