Afbeelding
Foto: a4zuid.nl

ONS wil dat inzet op komst A4-Zuid blijft

Politiek 630 keer gelezen

Bureau Buiten heeft vorige week resultaten van het onderzoek naar een betere bereikbaarheid van Voorne Putten gepresenteerd. Het is de gemeenten van Voorne Putten gelukt om het rijk te overtuigen dat er een probleem is met de bereikbaarheid van Voorne Putten en het westelijk havengebied en dat er een oplossing voor het probleem moet komen. Dit betekent dat er voor de korte termijn 3,6 miljoen euro aan subsidies komt en dat de betrokken partijen verder mogen onderzoeken naar wat de beste bestrijding is voor alle files op het eiland en de A15.

Een mooi eerste resultaat, maar ONS Nissewaard is ook kritisch. In de zes voorgestelde pakketten zijn diverse oplossingen bedacht. Van beter openbaar vervoer tot verbreding van wegen. Van goedkope en dure investeringen. Maar de grote wens voor een nieuwe oeververbinding aan de oostkant van Spijkenisse behoorde niet tot het onderzoek. Waarom niet? Hier wilde het rijk niet aan mee betalen.

ONS vindt dat de wethouder dit toch bespreekbaar moet maken in de overleggen en de adviezen naar het Rijk. En dus ook laat doorrekenen hoeveel effect een A4-zuid zou hebben op de files in de regio.  'Liever een goede oplossing, die misschien wat langer duurt en duurder is, maar waar we op de lange termijn veel meer aan hebben voor alle inwoners van Nissewaard.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant

Uit de krant